Festival Internațional de Muzică în Castelul din Carei cu participarea Orchestrei de Cameră Franz Liszt din Budapesta

• publicat la: 28 februarie 2019
Festival Internațional de Muzică în Castelul din Carei cu participarea Orchestrei de Cameră Franz Liszt din Budapesta

Oricine dorință venită de peste granița de Vest este îndeplinită fără nici un comentariu. Când vine vorba însă de oaspeți din Moldova, vorbim de cea de pe ambele maluri ale Prutului, totul se oprește la stadiul de discuții sterile. Acesta este motivul pentru care semnalăm constant  astfel de derapaje.

Buletin de Carei  apreciază orice concert simfonic sau cameral susținut de apreciatul careian Rudolf Fatyol, managerul Filarmonicii Dinu Lipatti Satu Mare precum și al colaboratorilor domniei sale dar nu este de acord cu lipsirea careienilor și de altfel de manifestări culturale, cu refuzul de a accepta ansambluri renumite din diferite regiuni ale României, unul dintre acestea fiind ansamblul Plăieșii din Chișinău.

Potrivit Radio Cluj, împlinirea a 70 de ani de la primul concert susținut de orchestra Filarmonicii din Satu Mare va fi marcată prin două evenimente: un concert dedicat aniversării, inclus pentru prima dată în Festivalul Internațional George Enescu, respectiv organizarea primei ediții a Festivalului Internațional Muzica în Castelul din Carei, cu participarea Orchestrei de Cameră Franz Liszt din Budapesta în perioada 25-28 august 2019.

Violonistul concertist Rudolf Fatyol, managerul Filarmonicii Dinu Lipatti, a precizat  că inițiativa aparține conducătorului Orchestrei de Cameră Franz Liszt din Budapesta, impresionat de frumusețea și potențialul Castelului Karolyi din Carei.

Programul concertului va cuprinde  lucrări din creația compozitorilor Bela Bartok, Paul Constantinescu și Serghei Prokofiev, iar la pupitrul orchestrei se va afla dirijorul bucureștean Cristian Lupeș.

 

 

comentarii

de pui la 28 februarie 2019 - 16:49

Liszt este austriac nu are legătură cu Ungaria.Ungurii neavind nici un compozitor si lau revendicat asa cum au facut cu orce le-a iesit in cale din goana calului pornita din Asia.

de sica-mandolina la 1 martie 2019 - 09:26

ordin pe unitate: filaj total
„da sa traiti,am inteles”
s a cam prins lumea,care i treaba

de robi la 1 martie 2019 - 09:50

e voie sa stai pe buletin daca lucri la ulei si la primarie?

de Camelia la 1 martie 2019 - 09:53

Plaiesii din Chisinau sunt preferatii mei. Ce nu va place la ei? Romanii din Carei nu mai au voie sa asculte ansambluri romanesti renumite?

de sandu la 1 martie 2019 - 11:19

ce fain ar fi sa vina Plaiesii din Chisinau!!! bine ca se aduc toate din ungaria si noi pentru ce dam atunci impozityele la oras daca romanii nu pot sa asculte ce muzica le place????

Lasati un comentariu