Piaţa Agroalimentară, datoriile şi tăcerea Primăriei Carei

• publicat la: 11 februarie 2019
Piaţa Agroalimentară, datoriile şi tăcerea Primăriei Carei

Redacţia Buletin de Carei vă prezintă situaţia de la Piaţa Agroalimentară Carei cu riscul de a provoca noi campanii de denigrare sau de  hăituire a celor care au curajul de a vorbi despre ce se petrece la Carei.

Informarea corectă a contribuabilului careian despre cheltuirea banului de către o societate unde Consiliul Local este acţionar  este mai presus de orice acţiune de intimidare  la adresa noastră.

Doar pe Buletin de Carei puteţi citi despre ce se petrece în oraşul-stat unde braţul legii ajunge mereu la contribuabilii de rând şi foarte rar sau deloc la  grupul care controlează oraşul.

Piata Agroalimentară Carei a funcţionat fără apă curentă mai mult de 10 zileîn luna ianuarie 2019. Debranşarea de la apa curentă a fost făcută de Apaserv SA pentru neplata serviciilor oferite. Potrivit conducerii Apaserv SA ultima plată a fost efectuată în mai 2016  iar datoria se ridică la valoarea de 107.624 lei.

Piaţa este administrată de societatea SC Pieţe Parcări SRL cu unic acţionar Consiliul Local Carei. În calitate de unic acţionar, Consiliul Local Carei nu a fost înştiinţat despre situaţia datoriilor la furnizorul de apă, despre procesul care a avut loc şi despre executarea silită. Nici după apariţia în Buletin de Carei a informărilor despre situaţia de la Piaţa de Alimente  a oraşului şi nici după începerea cercetărilor de organele abilitate a situaţiei de la societatea care administrează piaţa pe Ordinea de Zi a şedinţei CL Carei din 12 februarie 2019 nu a fost introdusă nici o informare despre societatea unde Consiliul Local este acţionar. Primăria Carei nu consideră necesară informarea consilierilor locali despre situaţia de la societatea cu unic acţionar CL Carei. Omerta funcţionează din plin la Carei.

TOȚI comercianții care au spații în incinta Pieței au plătit lunar serviciile de furnizare a apei curente, a electricității sau a altor utilități pe baza facturilor emise de SC Piețe Parcări SRL Carei unde Consiliul Local este acționar unic. Administraţia pieţei a emis facturi fiecărui comerciant pentru serviciile de apă, curent, gunoi,etc. Toate serviciile  apar pe o singură factură.

Toți pot dovedi cu facturi și chitanțe faptul că sunt cu plățile la zi!

Şi totuşi, din mai 2016 nu a mai fost  virat nimic în conturile Apaserv. Conducerea Apaserv SA Satu Mare confirmă soldul de 107.624 lei pentru luna mai 2016 afirmând că nu au mai intrat alte sume de atunci. Administraţia pieţei afirmă că ar fi plătit câteva facturi folosind serviciile PayPoint. Doar că procesul a fost câştigat de către Apaserv Sa în baza probelor  prezentate.

SC Piețe Parcări SRL Carei   a fost înregistrată  la Oficiul Registrului Comertului în 25  septembrie 2014  iar  la Judecătorie  în data de  9 octombrie 2014, FĂRĂ a avea aprobat STATUTUL, așa cum este LEGAL.

Drept dovadă la  cele afirmate mai sus, Proiectul  de hotărâre privind aprobarea Statutului societăţii,, PIEŢE PARCĂRI,, S.R.L.  a intrat pe Ordinea de zi a şedinţei CL din 29 aprilie 2015.

Ce documente a prezentat atunci Primăria Carei pentru a obţine înregistrarea de la Judecătorie şi Oficiul Registrului Comerţului dacă Statutul a a fost aprobat de consilieri ulterior, la 6 luni distanţă?

De ce SUMELE  încasate lunar pentru apă curentă şi meteorică nu au fost virate către Apaserv SA ?

De ce pentru  Piaţa de animale de pe strada Oborului  se emite factură de apă dacă unitatea este închisă de peste 10 ani? Cine foloseşte apa de la reţea fără ca Primăria Carei să ia măsuri? Ultima factură emisă de Apaserv SA conţine un consum de 600 mc apă folosită. De ce nu se face publică situaţia de la Piaţa de animale şi de la Piaţa Alimentară Carei?

Întrebăm doar, nu dăm cu parul….

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu