Premii în bani la Concursul de recitări în limba maternă

• publicat la: 6 februarie 2019
Premii în bani la Concursul de recitări în limba maternă

Direcţia de Cultură din cadrul Primăriei Carei, în colaborare cu Centrul Cultural Carei, organizează JOI, 21 februarie 2019, cu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a șaptea ediție a concursului de recitări  în limbile română, maghiară și germană.

O şcoală/liceu poate înscrie maximum 5 elevi într-o categorie Aceştia vor avea dreptul să recite o singură poezie sau să interpreteze un fragment dintr-o operă literară, la alegere. Premiile constau în diplome, cărți și 300 lei pentru locul I, 200 lei pentru locul II și 100 lei pentru locul III. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

Elevii care vor citi vor fi depunctați!

Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:

I.                    Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)

II.                  Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)

III.                Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

Evenimentul se va desfăşura de la ora 13.00 în Sala „Deák Endre” a CENTRULUI CULTURAL CAREI (lângă Teatrul Municipal).

Termenul limită de înscriere este 18 februarie 2019, ora 15.00. Înscrierea se face prin depunerea unui tabel cu datele concurentului  la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri, între orele 09.00 şi 15.00 sau prin e-mail la adresa culturacarei@yahoo.com. cu specificația: concurs limbi materne. Pentru decontarea premiilor elevii trebuie să aibă asupra lor actul de identitate sau certificat de naștere.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau  0742-021-668. Persoană de contact: Geta Vandici.                 

Lasati un comentariu