Un beţivan notoriu se laudă cu prietenii din Poliţia Carei

• publicat la: 10 februarie 2019
Un beţivan notoriu se laudă cu prietenii din Poliţia Carei

O arătare deşirată şi cocoşată  bolboroseşte  în timp ce trece pe străzile oraşului vrute şi nevrute. Nu se înţelege mereu ce spune dar este uşor de recunoscut de careieni   după aspectul jalnic şi duhoarea emanată. Aburi de alcool emană din toţi porii deşiratului.

Pripăşit în Carei de mai mulţi ani bate pe la toate porţile înalte după un blid de mâncare dar mai ales băutură. Pomanagiu de profesie, linge până la fund tot ce i se pune  în faţă. Printre râgâieli şi sughiţuri  spune mereu că are prieteni la Poliţie şi la partide.

Dacă agapa e bine udată cu fineţuri cu multe stele  spune că are şi cumetri pe la Poliţie.

Ce nu face omul când a ajuns la pragul de jos şi nu se pricepe să presteze nici o activitate onestă. ..Când se mai risipesc din aburii alcoolului de care a devenit dependent  bolboroseşte că ar avea şi studii dar fără prea multă tragere de inimă.

Poate de ruşine că a cheltuit amar de bani pe la cele şcoli economice şi a dat chix până şi la cele mai elementare povestiri despre cifrele din bilanţurile la care se uită ca la poarta nouă. Orice slujbă cerşită şi primită s-a dovedit un demers ratat. Pentru beţivul adoptat de Carei  vremea a trecut în van  iar acum stă doar într-o rână. Nu mai are vână decât dacă e sprijinit din spate. Singur nu e capabil să se descurce. Nu a fost niciodată.

Mare atenţie să aveţi când îl întâlniţi. O privire amabilă sau compătimitoare din partea dvs. îl va  încuraja să vă ceară bani împrumut. Şi careieni şi sătmăreni au păţit-o. Incă mai speră să îşi recupereze parte din sumele împrumutate.

Nu de la toate parangheliile vine pe picioarele lui  mai ales de la cele de sub poala pădurii din apropiere. Limbajul său depravat nu  e bine primit de oricine de la cabanele de pe fâşie şi se mai alege cu o vânătaie pe ici pe colo. Şorianele ştiu de ce …Şi-a luat chiar şi un patruped nevinovat, alb imaculat, în contrast cu dalmaţianul de el…în speranţa că îl va ajuta să găsească drumul spre casă după băutele crunte.

Uneori  aburii alcoolului de după…Siesta îl impiedicau să folosească ca orice om civilizat toaleta şi apela la peretele exterior. Cât pe ce să iasă cu scântei şi lapizzeria de sub George dar cu Ştefan nu i-a mers. I-a mers însă cu ,,amicii,, lui Ştefan caredădeau sticlele ca dintr-ale lor. Cum să te mai laşi de băutură cu atâtea atenţii?

Poate se refugiază sub aburii alcoolului pentru a scăpa de mirosul pregnant de bălegar proaspăt cu care a fost cadorisit în creştet nu cu mult timp în urmă. Careienii ştiu  de ce.

Se tot invita la mesele protectorilor ocazionali până când aceştia şi-au dat seama că le trage clapa şi dă din casă tot ce prinde. Nici la Carei, Satu Mare şi nici la Supur  nu a fost altfel. Goarna spartă de care se agaţă pentru puţină credibilitate nu mai păcăleşte pe nimeni. Probabil nici pe acei  prieteni cu care se laudă şi de unde spune că primeşte informaţii pe care să le poată apoi valorifica.

Lipsa unei mâini de gospodar care să administreze oraşul astfel încât nimeni să nu îşi dorească să plece în pribegie lasă loc pentru astfel de personaje dependente de alcool, care nu produc nimic pentru comunitatea locală ci doar se laudă cu protectorii cu grade şi înalte funcţii.

 

comentarii

de careian la 10 februarie 2019 - 17:40

Un parazit social.Exact ca stapanul lui datornic si falimentator de afaceri.

de unul la 11 februarie 2019 - 19:30

De HOTU,,consideri cumva ca acest articol este ireal de incerci sa schimbi subiectul,poate te simti cu musca pe caciula ori participi si tu la distractii?????

de Gica la 12 februarie 2019 - 16:30

Da.Da
Cam multi sau lăudat și se lauda cu cunoștințe în Poliția Carei chiar și cu dosare rezolvate.Dosare pe care le tin sub masă la prăfuit.
Micul nostru oraș cu mafia în floare

Lasati un comentariu