Varză murată și murături în Piața Agroalimentară din Carei

• publicat la: 16 februarie 2019
Varză murată și murături în Piața Agroalimentară din Carei

Singura Piață agroalimentară din Carei  funcționează pe strada Ignișului începând cu anii 60. Până în urmă cu câțiva ani producătorii locali erau cei care ocupau întreaga piață. Găseai toate soiurile de fructe, mai ales pere și mere, legume, verdețuri și zarzavaturi. Acum, producătorii sunt din ce în ce mai puțini. A crescut însă semnificativ numărul comercianților și al supermarket urilor din oraș care oferă produse de import. Din păcate din ce în ce mai mulți cetățeni preferă să dea fuga la magazinele cu marfă de import decât să cumpere  de la producătorii locali.

Nea’ Ghiță din Carei  este unul dintre cei mai statornici producători locali care își vinde produsele în Piața agroalimentară.  Gheorghe Boldan, pensionar, are  locul lui consacrat și toată lumea apreciază calitatea murăturilor sale, a tăițeilor de casă sau a borcanelor cu zacuscă și hrean. Varza murată pregătită de cu toamnă de nea Ghiță nu se poate compara cu ce se oferă  din import. Fie vară fie iarnă, Gheorghe Boldan este prezent în piață.

Recipientele umplute cu murături, castraveţi, sfeclă roşie, hrean, conopidă, zarzavat de ciorbă sunt rodul muncii sale și al soției. Oamenii îl caută şi cumpără sau vin să-i ceară sfatul în arta muratului legumelor, care pare să nu mai aibă niciun secret pentru el. Recunoaşte că, dacă îţi place să munceşti, se câştigă destul de bine dar nimic nu se compară cu satisfacția de a primi aprecierile celor care îl caută mereu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu