Atac împotriva Buletin de Carei după prezentarea acțiunii de comemorare a revoluționarilor AVRAM IANCU și SIMION BĂRNUȚIU

• publicat la: 16 martie 2019
Atac împotriva Buletin de Carei după prezentarea acțiunii de comemorare a revoluționarilor AVRAM IANCU și SIMION BĂRNUȚIU

Atac concertat  la adresa Buletin de Carei atât împotriva paginii de Facebook  cât și a paginii web buletindecarei.ro. ….Zecile de mii de like-uri la adresa materialelor care prezentau omagierea lui Avram Iancu și Simion Bărnuțiu au dat coșmaruri celor care nu iubesc  românii și neamul românesc așa că după ce s-au dezmeticit din sărbătorirea zilei de 15 martie au ieșit la atac . Nu este nici primul și nici ultimul, cu siguranță.

Steagurile românești ce au fluturat la Carei la bustul lui Avram Iancu și Simion Bărnuțiu au DERANJAT  așa cum deranjează TOT CE ESTE ROMÂNESC la CAREI.  Deranjează că luăm atitudine împotriva maghiarizării orașului CAREI!   Deranjează că se află în toată țara ce se petrece la Carei.

Până și site-ul www.buletindecarei.ro a fost banat de către rețeaua de socializare chiar și pe mesageria privată!

Deranjează conducerea orașului că scriem despre ce se petrece prin administrația Kovacs-Keizer-Beko. Că scriem despre datoriile pe care le are  piața Carei la Apaserv, societatea de distribuție apă,  în condițiile în care comercianții au plătit apa consumată dar banii nu au mai fost virați din 2016 către Apaserv . Deranjează că scriem cum am obligat primăria Carei  să intre în legalitate și să dărâme gardul construit ILEGAL în parcul dendrologic  dar mai ales că am stopat tăierea masivă de arbori din parc, o frumoasă sursă de venit pentru cei care nu au declarat și nu au valorificat masa lemnoasă în beneficiul comunității!

Conducerea UDMR a Careiului a dat jos de pe clădirea Primăriei Carei plăcile oficiale cu însemne naționale și a pus în locul lor unele negre. Niciun scriitor din cei plătiți de primăria Carei  nu a semnalat acest abuz. Monumente românești ascunse de perdele forestiere, nealocare de  sume pentru reabilitarea lor, interzicere de catarg cu drapel românesc și clase de profesională de tip DUAL doar în limba maghiară întregesc tabloul sumbru al conducerii antiromânești a orașului Carei. Prejudiciile constatate de  Curtea de Conturi la Primăria Carei  au fost consemnate doar de către Buletin de Carei. La fel și situația împărțirii de locuințe sociale către angajați din primărie sau dispariția misterioasă a 5 mii lei acordați ca ajutor de urgență familiei Nemethi dar neîncasați de familie. Bani din bugetul local alocați pentru decorarea sălii festive din primărie doar cu simboluri maghiare, bani din bugetul local alocați pentru renovare sediu UDMR Carei, refuzul de a comunica potrivit Legii 544 a imobilelor retrocedate în Carei sunt alte articole pentru care Buletin de Carei deranjează persoanele certate cu legea și cu legile bunei conviețuiri!

Steagul Tricolor Românesc și bustul lui Avram Iancu și Simion Bărnuțiu deranjează la Carei taman pe cei care trăiesc din bani românești și ar trebui să adopte un comportament civilizat și respectuos!

În loc să remedieze problemele și să se adopte un climat sănătos de bună conviețuire și respect reciproc  se preferă calea atacurilor mizerabile, pe ascuns, ca șobolanii.

Dormi Avrame liniştit, neamul tău nu a murit!

Cântecul Iancului

 (1847)

Dorme duhul strămoşesc

În poporul românesc

Dorme…numai de n’ar fi

Prea târziu când s’a trezi!…

 

O, de s-ar trezi azi ear

Jugul josnic frânge-l’ar

Jugul aspru ruginit

De duşmani laşi făurit.

 

Unde merg şi unde stau

Tot de jele-amară dau

Şi sub ceriu frumos, senin

Lumea-i fiere şi venin.

 

Dar de tot nu s’a fi stins

Vechiul foc ce l’au aprins

Pe pământul ardelean

Horia, Cloşca şi Crişan?!

 

Hei cum ars’a până’n nori

Focul cel cotropitoriu

Al Românului trezit

Din Apus spre Răsărit.

 

Nu s’a stins. Eu l’am zărit

Din mulţi ochi mi-a strălucit

Cu vioiu-i schinteiat

Inima mi-a’nvăpăiat.

 

Parcă văd din munţi din văi

Ear sărind spre ceriu schintei

Flăcări multe mari pre rând

Ţera’ntreagă-acoperind.

 

Nu vă’ncredeţi inimici

Focul arde n mulţi voinici

Şi când se va-aprinde’n mii

Ardev’a pe voi de vii!

 

 

comentarii

de pui la 17 martie 2019 - 11:26

Cred ca e normal ce sa facut, 1848 este si pentru romani anul revolutiei pasoptiste.

de Victor la 17 martie 2019 - 14:30

astia nu ies la lupta dreapta ci ca in evul mediu, lovituri pe la spate! si pe horia l-au tras pe roata cu ajutorul armatei nu in lupta dreapta l-au invins!

de un careian oarecare la 17 martie 2019 - 18:51

„…se preferă calea atacurilor mizerabile, pe ascuns, ca șobolanii.”
Bine scris !!! Bravo dc , ai recunoscut modul in care actionezi in continuu .
Scrii mereu despre maghiarizare in timp ce esti de fapt mereu frustrata ca nu s-a reusit romanizarea completa a Careiului !
Vorbesc de la sine fotografiile tale si cele de pe OdeC de la statuia Petofi . Ai reusit sa aduni patru persoane plus patru tineri care alungau mustele plus tu si sotul tau care facea poze . La statuia din centru ai mai racolat o clasa de elevi care abia asteptau sa mearga acasa . Ai vazut cati s-au adunat , fara sa fie adusi cu forta , pe strada 1 Decembrie 1918 ? Imaginile vorbesc de la sine .

de magdi la 17 martie 2019 - 21:06

au fost adusi la petofi cu autocarele din ungaria, cu csabatransp care au parcat in spate la parcul kossuth…ca sa nu fie rusine ca si anul trecut cand abia au fost cativa oameni……daca numai atata poate aduce un primar presedinte la udmr atunci are mari baiuri. Am auzit ca pregateste sa plece la debrecen cand vine controlul.

de pui la 18 martie 2019 - 12:19

Daca manifestările de 15 martie au deranjat nu încape îndoială.Sa ecplipsat sărbătoarea maghiarimii, de parca revolutia de la 1848 ar fi facuto numai maghiarii.Cit de anacronic poti fi ca sa crezi ca numai maghiarii au dreptul sa sarbatoreasca revolutia de la 1848 care a maturat tot continentul Europian.Aici se vede ca ei se considera inca stapini pe aceste meleaguri.

de Jenica la 18 martie 2019 - 14:11

Pt ” un careian oarecare” …mai bibicule se vede clar cine-i ala frustrat =)) cu toate relatiile voastre si puterea pe care o detineti nu puteti sa doborati o femeie, da cu voi de pamant pe unde va prinde doamna Daniela :))

de Miki la 18 martie 2019 - 14:25

La alegeri se vede cine cu cine da de pamant(pardon).

de pro ciuta la 18 martie 2019 - 15:22

la alegeri a candidat angajatul viceprimarului, acum consilier judetean si director la o unitate din subordinea consiliului judetean si inca un tanar care este numit politic pe post dupa ce a dat cu mana in branza la bancile la carfe lucra….jeno cand a candidat independent a avut 600 de voturi dar acum cu udmr si banii orasului in spate da ajutoare sociale la cine si cat vrea…ca doar avem peste 2 mii de colorati prin oras….singurul care a a vut mai multe voturi decat partidul a fost incoruptibilul consilier ciuta, spaima famigliei din primeria carei.

de Miki la 18 martie 2019 - 16:16

Nu stiu cine are frica(spaima)de „incoruptibilul”eventual daca te inalnesti noaptea cu el,dar cred ca ramane inca o perioada buna pe lista de asteptari ca primar si doamna ca first lady,sorry.

de Jenica fara frica la 18 martie 2019 - 19:49

…bre mikiduță, daca se infige DNA o singura data pe unde trebuie exista riscul sa ramana candidat doar cel de care va temeti voi =)) ..da’ sunt prea preocupati de ciolanele de la capitala, da șezi bland ca nu scapati nici voi :))

de costinel la 18 martie 2019 - 20:26

se gândeste cineva la faptul că singurul care nu are nevoie de functia de primar ca să scape de necazuri este chiar incoruptibilul de care se tem tulipanii? omu are tot ce are nevoie inclusiv case pe numele lui!
vă dă clasa la orice oră din zi si noapte. e singurul care stie tot ce se vorbeste pe la sedintele de consiliu si vă face la toate subiectele

de Aurel la 19 martie 2019 - 07:42

O stare de fapt normala este atacata mizerabil la Carei.Nu va lasati pacaliti oameni buni.Fiecare popor are dreptul sa isi cinsteasca eroii!In tara noastra avem toate drepturile din lume.Avram Iancu este erou national!

Lasati un comentariu