Câștigătorii Concursului Interjudețean ,,Aceasta e lumea mea! Și mama este o minune…” de la Pișcolt

• publicat la: 27 martie 2019
Câștigătorii Concursului Interjudețean ,,Aceasta e lumea mea! Și mama este o minune…” de la Pișcolt

Recent s-a încheiat cea de-a doua ediție a Concursului  interjudetean ,,Aceasta e lumea mea!…Si mama este o minune” de la Școala Gimnazială Pișcolt.

,,Prin derularea activităților ne-am propus să oferim posibilitatea valorificării și stimulării creativității, a spiritului de inițiativă, de colaborare  și a empatiei pentru toți participanții, identificarea, valorificarea și stimularea potențialului creativ al copiilor, precum și cultivarea artei interpretative a acestora, prin implicarea lor în activități cultural-artistice și literare.”  (director prof. Erdei Liana)

           Concursul a cuprins o etapă cu participare directă.  Doamnele profesoare pentru învățământul primar  Erdei Liana, Bodisz Hajnal, Barna Irina, Jurj Rodica și Morent Claudia au coordonat activitățile din cadrul concursului.

La concurs au fost  36 școli înscrise, 121 cadre didactice participante, 251 preșcolari și școlari de la unități școlare din județele Satu Mare, Bihor, Maramureș și Bistița Năsăud.

Concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: secțiunea de recitare, la care au participat preșcolari din grupa mare, elevi din clasele pregătitoare și I, și secțiunea de literatură, probă scrisă, la care au participat echipaje formate din elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a.

La secțiunea recitare, pe primele locuri s-au clasat: Gacso Iulia-  GPP NR.: 3 CAREI,   Mihnea Sofia- GPP NR.: 1 CAREI,   Pop Bianca-  GPP NR.: 3 CAREI- grupa mare, Boroș Maia- ȘCOALA GIMNAZIALĂ TĂȘNAD, Ianiga David- LICEUL TEHNOLOGIC „ANGHEL SALIGNY” TURȚ, Bura Daniela- ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHERȚA-MICĂ- clasa pregătitoare și Brian Karissia- ȘCOALA GIMNAZIALĂ „LUCIAN BLAGA”, Casoni Darius- ȘCOALA GIMNAZIALĂ SOCOND și Coste Natanael- ȘCOALA GIMNAZIALĂ GHERȚA-MICĂ, clasa I.

La secțiunea literatură cele mai mari punctaje au obținut:  la clasa a II-a, echipajul format din elevii Sofinet Eliza-Maria, Komaromi Andrei și Petrețchi Adina de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 NEGREȘTI OAȘ, la clasa a III-a Nistor Flavia, Cristea Maria și Sopoian Ioana de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „GRIGORE MOISIL” iar la clasa a IV-a Hiruța Rebeca, Șanta Cezara și Costan Laura de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ „ARTEMIU PUBLIUALEXI” SÂNGEORZ-BĂI.

,,Elevii participanți  au avut  ocazia de a vizita sala de evenimente, corpurile de clădire ale școlii,  au interacționat  într-un cadru plăcut,  familiar, prin discuţii libere, reușind  să îmbunătăţească abilităţile de relaţionare şi de comunicare.” (prof. Barna Irina)

        ,,Proiectul se dorește a se derula şi în anii următori la nivel regional și naţional, cu alte tipuri de activităţi. Dorim să promovăm activităţile şcolii în comunitate, să demonstrăm că prin educarea corectă, responsabilă, cu tact a tinerei generaţii întreaga comunitate poate fi influenţată în mod pozitiv.” (prof. Jurj Rodica).

Organizatorii mulțumesc tuturor participanților, colaboratorilor și sponsorilor, domnului Mircea Dobra, agenților economici Uvegheș Ioan, Matei Maria,  Asociației de Dezvoltare Comunitară Pișcolt, Primăriei comunei Pișcolt.

prof. Jurj Rodica

GALERIE FOTO

Lasati un comentariu