Cum vede Radu Banciu Careiul de la București. Mizeriile promovate de scribii primarului datornic

• publicat la: 26 martie 2019
Cum vede Radu Banciu Careiul de la București. Mizeriile promovate de scribii primarului datornic

Buletin de Carei și Daniela Ciută nu dezinformează, fapt recunoscut până și de instanțele de judecată unde am fost pârâți de consilierii primarului datornic și neiubitor de  simboluri românești.

Pentru un realizator de emisiuni de talia lui Radu Banciu e foarte ciudat  să ieși pe sticlă cu atâtea inadvertențe la adresa unei situații și a unei persoane total necunoscute mai ales dacă e  …,,un gazetar bătrân după cum ar zice Sabin Orcan,,  ca să îl citez. E chiar așa de greu de reținut un nume al unei persoane despre care faci referire în două emisiuni  cu acoperire națională? Noi… cei din provincie, nu ar trebui să luăm exemplu despre modul de informare  și promovarea informației de la cei din capitală  care au un nume în media?

Să abordezi un subiect pe care  nu îl stăpânești iar apoi să pui etichete miroase a neprofesionalism dar este doar părerea unui inginer mecanic care PRODUCE de 27 de ani  la Carei articole abrazive  incluse în cataloage internaționale iar de scris scrie pentru că nu suportă abuzurile practicate în administrația locală, discriminarea la care sunt supuși românii  și pentru că nu este de acord cu prăduirea banului public la care contribuie și ca persoană fizică și ca persoană juridică. Sunt și copil și nepot de refugiați din 1940 din Carei în urma Dictatului de la Viena care a permis instaurarea regimului hortyst și expulzarea românilor. Urmare a atacurilor constante ale presei maghiare locale, unii maghiari îmi spun să plec din Carei peste munți deși eu am aici vatra strămoșească. A fi român și a te manifesta ca atare la Carei a devenit o aventură în zilele noastre.

O imagine din Carei pentru Radu Banciu de la Daniela Ciută. De la dezvelirea unui grup statuar din centrul orașului în 18 noiembrie 2017. Doar cu steaguri maghiare.

La vremea respectivă doar Buletin de Carei a scris despre mizerabila organizare care a permis doar steaguri maghiare.

Ce îl poate determina pe un realizator de emisiuni cu acoperire națională  să se implice în depănarea unei situații total necunoscute , să se exprime la adresa unei persoane fără a cunoaște numele său ca mai spre final să revină și să afirme totuși că ,,acum n-o să mă apuc să o incriminez pe Daniela respectivă …pentru că nu pot să cred că un jurnalist  care  e oricum mai bine informat  despre actualitatea de la Satu Mare decât noi …,,.

Cu diferența că e vorba despre activitatea din Carei și nu din Satu Mare. E ca și cum am face  noi  referire la cineva ca fiind din București când de fapt este din Bragadiru sau Pantelimon.

Ca inginer, nu pot purcede la realizarea unui produs dacă nu stăpânesc bine teoria și practica. Nu pot realiza un produs de calitate dacă nu am toate ingredientele necesare. Personal, cred că la fel se procedează și în presă sau…pe sticlă.  Așa că relatările mele din presă conțin toate datele necesare pentru ca informația să nu poată fi contestată.

Cum poți să abordezi un subiect necunoscut, în care sunt implicate mai multe părți,  fără a lua legătura cu fiecare parte, aplecând urechea  doar la una din părți ? Și fără a aduce ceva CONCRET în sprijinul afirmațiilor tale. Recunosc că nu fac parte dintre cei care ascultă Lumea lui Banciu  dar nu cred că este un motiv suficient pentru a fi desconsiderată și tratată la modul total neprofesionist….,,o jurnalistă locală, doamna sau domnișoara Daniela nu știu cum,, în condițiile în care se presupune că ai citit ceva din ce a scris în Buletin de Carei.  E de notorietate că mulți locuitori ai părților îndepărtate de CAREI  nu fac diferența dintre Satu Mare și Carei , că nu știu nici din ce județ face parte Careiul dar când în cauză este un realizator cunoscut de emisiuni parcă ne așteptăm la altceva.  Sincer, o spun cu mare tristețe. Nu credeam că mai există cineva din presă sau din media care să nu facă diferența dintre Carei și Satu Mare sau dintre Buletin  de Carei și Monitorul de Satu Mare.

Priviți ce spune  Radu Banciu  …

Începem cu prima parte, primele două rânduri….adică cei  responsabili care v-au interpelat de la Carei  erau gazetari? Atunci se explică totul. E în plin proces pogromul împotriva Buletin de Carei, a articolelor care cuprind documente oficiale și nu pot fi combătute decât cu linșaj mediatic sau atacuri mizerabile. Pentru că realitatea este cea relatată de Buletin de Carei! Culmea e că se poate și verifica și confirma.

Pentru a închide Buletin de Carei au fost inițiate procese împotriva mea, linșajul mediatic  e la ordinea zilei mai ales în presa locală maghiară, am fost amenințată cu exterminarea, până și patrupedul mi s-a furat din curte. Ultima găselniță a fost raportarea masivă ca spam a 100 de articole de pe pagina Facebook a Buletin de Carei.  Pierdere de vreme pentru băieți din moment ce Facebook a repostat toate cele șterse  după ce a analizat ce s-a petrecut de fapt.

http://www.buletindecarei.ro/2019/03/facebook-a-repostat-toate-articolele-buletin-de-carei-fiasco-pentru-maimutele-raportoare.html

Mergem pe text, mai departe și analizăm cele declarate de Radu Banciu.

,, ..am preluat un articol scris de o jurnalistă locală,,.

Care articol? Are titlu și conținut acel material la care faceți referire?

Apoi adaugă….,, era completamente părtinitor și defăima nejustificat minoritatea maghiară,,...

Unde sunt dovezile referitoare la părtinire și defăimare? Care au fost expresiile la care faceți referire? A  oferi pâine si circ înseamna a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atentia de la lucrurile reale dar nu  îmi permit să fac astfel de referiri până nu faceți public materialul care a stat la baza acestor afirmații.

La data de 15 noiembrie 2017 am scris un articol prin care ofeream o recompensă în bani celui care îmi aduce un material în care eu aș fi denigrat maghiarii sau aș fi scris ceva împotriva lor.  Titlul era,,Recompensă în bani,,.  Nimeni nu a vrut să câștige un ban cinstit. Încă mai aștept pe cineva care să poată face dovada faptelor de care sunt acuzată ( referitoare la relațiile cu maghiarii).

Între timp, la rândul 8, devin ,,doamna Daniela,, pentru ca mai apoi să aflu că de fapt a citat din Monitorul de Satu Mare dar că expresiile i le atribuie doamnei Daniela …No comment!

Ce urmează e deja ceva …din alt domeniu.  Recunosc, eu nu mi-am permis niciodată să scriu despre subiecte pe care nu le stăpânesc, despre care nu dețin informații complete.

Revenind la partea cu pâine și circ…. Cum pot îl pot considera  pe cel care aduce în discuție persoana mea fără ca măcar o singură dată să nu îmi solicite un punct de vedere sau…SĂ FACĂ REFERIRE EXACTĂ la articolul care conține cele de care mă face responsabilă?!

Expresiile ,,embleme românești,, și ,,insigne ,,  sunt de negăsit în materialele ce apar în Buletin de Carei și atunci se pune întrebarea de unde au fost preluate informațiile pe care Radu Banciu le vrea ,,de la doamna Daniela,,?

Oare nu tocmai de la acei oameni responsabili care au luat legătura ,,așa cum se face gazetărește,,?

Nu degeaba plătește Primăria Carei o redacție cum nu mai este în județ ca mărime în loc să angajeze specialiști pentru fiecare domeniu .

Radu Banciu a citit în Buletin de Carei despre faptul că avantajosul învățământ profesional de tip DUAL funcționează doar cu clase în limba maghiară?

Că asociației culturale românești ASTRA Carei i se interzice amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public din Carei?

Că  SE CONFIRMĂ că de pe clădirea Primăriei Carei s-a dat jos PLACA OFICIALĂ cu însemne naționale și a fost pusă una neagră ca în imaginile de pe Buletin de Carei?

Că se aduc spectacole care au afișe cu simboluri maghiare de pe vremea dualismului care nu recunoștea națiunea română din Transilvania dar ansamblul Plăieșii din Chișinău nu este acceptat la Carei?

Că se plătește din banul public curent și utilități pentru anumite grupuri agreate de primărie? Că se încalcă Legea 544 și nu se oferă lista cu imobilele retrocedate la Carei? ETC…

Nu am uitat de colaborarea dintre primarul nostru datornic și o echipă din presa de la București via Satu Mare pentru a mai îndulci dezvăluirile din Buletin de Carei…Presa și Puterea s-a numit acțiunea din ianuarie 2015.

http://www.buletindecarei.ro/2015/01/presa-si-puterea-la-carei.html

Buletin de Carei rămâne mai departe independent și vocal. Campania de ajutor pentru reparea unui acoperiș distrus de incendiu la casa unei familii nevoiașe nu a suscitat deloc interesul blogului aservit primarului la fel cum suscită o emisiune de la București. Careianul de rând aflat în nevoi nu prezintă interes. Nici cazul social al mamei cu 4 copii care nu primește locuință socială așa cum a primit fiica șefului de la Spațiu locativ din Primăria Carei deși nu are familie. Tăcere totală pe subiecte cu temă socială din Carei care aduc atingere imaginii administrației Kovacs-Keizer-Beko.

Campania împotriva Buletin de Carei se face pe bani publici deci și din contribuțiile noastre la bugetul local. Un întreprinzător local care deține aceeași societate de 27 de ani, contribuabil și organizator de evenimente culturale românești în Carei  este încondeiat pentru că vrea catarg cu drapel românesc pe domeniul public din Carei, pentru că anual comemorează revoluționarii pașoptiști , pentru că informează cetățenii acestei țări despre ce se petrece la Carei în administrația locală susținută tacit de instituțiile județene. Nu vi se pare curios că nu se oferă comunicate oficiale de  către Primăria Carei pentru a aduce dezmințiri în privința celor semnalate de Buletin de Carei ci se preferă alimentarea presei aservite și de scandal?

Indiferent câte emisiuni cu exprimări inexacte și nerespectuoase la adresa anumitor persoane se vor realiza tot nu vor putea acoperi REALITATEA CAREIANĂ AȘA CUM ESTE EA. Știu că nu mi se iartă organizarea amplă a sărbătoririi Centenarului MARII UNIRI din data de 28 octombrie de la Carei, amplasarea bustului lui Mihai Eminescu după o luptă crâncenă de 3 ani și aducerea la Carei a sute de români timp de 3 zile pentru Adunarea Generală ASTRA în colaborare cu ACADEMIA ROMÂNĂ, cu prefectura, cu participări de înalt nivel …sau comemorarea constantă a eroilor români care au bust la Carei dar nu sunt singurele activități pentru care deranjez.

Recunosc că am alergie la minciună dar nu mi-am permis niciodată să scriu nedocumentat, să ofer informații nereale și să tratez de sus pe cineva doar pentru că este din …Bolintin-Vale sau Ciumești, cu tot respectul pentru aceste localități. Invit la Carei atât realizatorii de emisiuni din București cât și pe oricine dorește să vadă la fața locului realitatea careiană. De ce nu ar fi posibilă realizarea unei emisiuni în care fiecare parte să aibă dreptul la un punct de vedere, în direct , evident cu o exprimare civilizată?

Daniela Ciută mă numesc și semnez rândurile de mai sus

P.S.

Aceasta este înregistrarea VIDEO unde ni se spune că solicitarea de amplasare catarg cu drapel românesc la CAREI, pe domeniul public,  este o provocare!

VIDEO1

VIDEO2

Aveți aici dovada manipulării ce apare pe blogul finului și consilierului primarului datornic Kovacs…citiți ce spune Radu Banciu și ce scrie consilierul dovedit de instanță că a denigrat și mințit în ce privește aprecierile la adresa Daniela Ciută.

.

Să fie așa de mare frustrarea pentru traficul blogului?

comentarii

de pui la 26 martie 2019 - 13:05

Draga Radule pot sa te abordez asa pentruca la inaltimea virstei vad mai mult.Cine nu are batrini sa cumpere.Nu compara asa zisi maghiarii din centrul tarii cu maghiarii care din balcon vad Ungaria.Cind mergeti in ocident pe aici treceti.Acest aer de superioritate cind te afli in capitala mititeilor nu este justificat.Ungurii din Tirgu Mures sunt mult diferiti de cei care trăiesc la o aruncătură de bat de tara mama.In stilul caracteristic ai confundat notiunile.Nu noi Transilvăneni Partyum suntem provincia ci invers partea de sud si est este provincia.Vino sa te lamuresti si nu da verdicte fără acoperire.In stilul acesta in 20-30 de ani riscam sa pierdem definitiv Transilvania .Inca o fraza si ma duc .In Carei sunt scoli de la 1-12 exclusiv i limba maghiara unde copii nu aud romaneste decit la ora de Limba Romana iar cind termina nu stiu o boaba romaneste.Sa nu se inteleaga ca sunt clase de limba maghiara nu Liceul Catolic este exclusiv in maghiara.Cum v-ar cădea ca bunicii sa fie urcati in vagoane de vite si expulzati in 1940.Radule draga fa o informare personala apoi exprimati o părere mai ales ca esti din Tirgu Mures.Succesuri.

de pui la 26 martie 2019 - 13:57

O rugăminte stimata doamna Daniela fata de care am tot respectul nu stiu cum sa pun pe blogul lui Radu Bănciu modestul meu comentariu mai egzact sa-l redirectionez. Va multumesc pentru intelegere.

de un io(n) la 26 martie 2019 - 14:02

@pui
NU pozitia geografica este relevanta, ci ATITUDINEA. Adica, unguri de treaba sunt peste tot, dupa cum, tot peste tot, sunt si ungaristi. Care numai de treaba nu sunt si nici nu pot fi daca ii caracterizeaza imperialismul si sovinismul unguresc impanat cu „argumente” pretins democratice! Si in capitala, si in centrul tarii, si in Targu Mures si la granita de nord sau de vest. Iar in ce priveste „Partium”, mai bine ai lasa colportarea informatiilor eronate (alea cu „Transilvaneni Partyum”) si ti-ai mai imbunatati gramatica. Oricum, chestiunea in discutie este alta, iar Radu Banciu a mai dat inca o data cu presa in gard, autoridiculizandu-se, nestiind exact ce vorbeste el insusi! Daca tot te pretinzi jurnalist, macar informeaza-te inainte de a vorbi! Iar dupa ce te-ai informat (temeinic, verificand din mai multe surse – cel putin trei – inclusiv telefonic) ? Stie Radu Banciu ce inseamna sintagma „deontologia jurnalistica”? Bag seama ca nu! Fiindca daca ar fi fost „da”, atunci ce-l costa pe individ sa puna mana pe telefon si sa solicite Buletin de Carei fotografii cu primaria municiuciului de pe canalizarea Castelului Karolyi din Carei fara stema si cu inscriptionarea pe fond negru?! Ce alte probe mai doreste? Putea sa verifice direct si personal pe Google Maps, unde se vad CLAR, intr-o poza facuta in 2018, cele TREI INSCRIPTII NEGRE, contrare legii, una sub alta, pe partea stanga a intrarii in primarie! Cu atat mai mult daca a primit informatii CONTRARE de la „oameni responsabili”! Cine or fi aceia, prin ce se justifica si se certifica „responsabilitatea” persoanelor respective? Iar daca a retractat, desi REALITATEA CONFIRMA spusele afirmatiile din Buletin de Carei, atunci Radu Banciu, in ciuda pretentiilor sale de jurnalist si om de cultura se descalifica. Nu doar ca jurnalist si om de cultura, ci si ca atitudine si caracter. Oricum, nu este prima oara cand o comite!

de Vasile la 26 martie 2019 - 19:17

Banciu ii cretin de cand ii el

de Poet Carei City la 26 martie 2019 - 22:11

Carei City si in emisiune capitaly,oarecum in curand si in Tv Italy,putem mandri si cu asta,mare performanta pentru aceasta orasel excelenta.

de Miki la 27 martie 2019 - 07:44

Doamna Daniela nu stiu cum,acum ai tras necastigator;mai trage o data.

de Buletin de Carei la 27 martie 2019 - 09:43

Adica minciuna a castigat si realitatea este ingropata? Placile negre sunt tot acolo pe primarie asa cum a scris si aratat Buletin de Carei iar primarul e la fel de dator la buget si falimentator de firme. Tot ce se scrie in Buletin de Carei este adevarat asa ca despre ce castig vorbiti? Daca cineva de la Buletin de Carei ar umbla dupa castig atunci ar fi vorba despre altceva dar Buletin de Carei este cel care este independent financiar si nu are nevoie de banii publici pentru a se exprima. Stim cati oameni plateste primaria Carei pentru a minti si pentru a arunca cu mizerii in persoanele care nu sunt santajabile si care nu stau supuse grupului de interes din Primarie. Asa ca pt dvs minciuna este un castig.

de Buletin de Carei la 27 martie 2019 - 13:31

Pentru..miki….
Vedeți că nu a fost de bun augur să vă bucurați de minciunile scribilor primarului? Cititi despre înființarea de clase cu predare în limba română la Carei pentru învățământ de tip DUAL. Aceasta este o VICTORIE pentru Buletin de Carei și un câștig pentru românii din Carei. Așa că cele semnalate de dvs…sunt vrăjeli de amețit cei slabi de înger. Numai bine vă dorim și mai multă considerație pentru careienii care nu sunt din neamul dvs dar sunt tot careieni.

de Miki la 27 martie 2019 - 18:01

Daniela nu stiu cum!eu nu am spus ca am castigat,am spus ca de data asta ai tras necastigator.Restul sunt doar povesti pe care la stim pederost.In acest oras inafara de a imprastia mizerie intre oamani,nu ai rezolvat nimic si asta asa si ramane.

de pavel la 27 martie 2019 - 20:03

eu veci nu mai votez cu asa nenorocit care lasa o mama cu 4 copilasi pe drumuri si da locuinta sociala numai la bogatasii din jurul lui

de Anca la 27 martie 2019 - 20:05

In Carei nu avem placi oficiale pe Primarie, nu avem clase de profesionala DUAL in limba romana si primarul nu da voie la catarg cu tricolor romanesc la Carei si ne spune ca sa nu provocam maghiarii. La monument nu poti sa vezi nimic numai daca esti in fata lui dar cine vine in oras nu observa deloc unde este. Un sovin si un discriminator de primar avem.

de gabi la 27 martie 2019 - 20:19

miki sekuristu apara pe raduku alt sekurist

de Miki la 28 martie 2019 - 05:57

@ gabi.Nu eu am incercat norocul la raduku si am tras necastigator si nu tatal meu meu
a fost trompetist la telefoane.Uitate in oglinda.

de Buletin de Carei la 28 martie 2019 - 09:22

La Primarie e voie miki sa te ocupi de comentarii in timpul programului sau …acesta e programul tau?

Lasati un comentariu