OPINIE. Discriminare și tertipuri ieftine pe pagina oficială a Primăriei Carei

• publicat la: 12 martie 2019
OPINIE. Discriminare și tertipuri ieftine pe pagina oficială a Primăriei Carei

Deși pe toate canalele media  se menționează doar despre discriminarea la care sunt supuși românii din județele Covasna-Harghita nici în zona Carei nu avem parte de  un tratament egal și nediscriminator din partea conducerii exclusiv UDMR a municipiului Carei. Pagina oficială a Primăriei Carei a fost acaparată de o conducere care aplică un tratament abuziv și discriminator pentru locuitorii municipiului. Chiar și atunci când vorbim despre acțiuni culturale.

În mod normal orice Primărie trebuie să respecte fiecare localnic cu tot ce presupune aceasta. Trăim într-un oraș  care cuprinde o diversitate  culturală așa că fiecare  este mai sensibil la tot ce ține de  zestrea sa culturală.  De-a lungul mileniilor, oamenii au învăţat  şi continuă să înveţe mereu, în măsura deschiderii mentale şi sociale, că trebuie să trăiască  în pace şi armonie cu cei din jur, respectându-le opţiunea. Doar conducerea exclusiv UDMR a municipiului Carei nu vrea cu niciun preț să respecte românii și să aplice un tratament egal pentru toți careienii!

Orice activitate organizată de către UDMR Carei este promovată de către Primăria Carei pe paginile sale oficiale. Orice artist sau ansamblu neromânesc este acceptat a concerta la Carei.

Nu la fel se întâmplă când este vorba despre evenimente românești. Oferta mai mult decât avantajoasă a Ansamblului Plăieșii din Chișinău nu a fost acceptată de conducerea orașului. Nicio mențiune despre  aniversarea Centenarului Marii Uniri la Carei, despre Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun, despre simpozioane și lansări de carte istorică românească.

Indiferent de amploarea și rangul oaspeților participanți la activitățile asociației culturale românești ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei pe pagina oficială a Primăriei Carei nu apare nicio mențiune. Fiecare dintre membrii ASTRA Despărțământul Aurel Coza Carei are domiciliul în Carei și plătește la casieria Primăriei orice taxă și impozit aferent acestui statut.

Deci și românii care sunt membrii ai acestei asociații au drepturi egale cu ale celorlalți careieni care beneficiază de informări constante pe paginile oficiale ale Primăriei Carei, o organizație guvernamentală  ce deservește cel puțin la nivel declarativ orice cetățean român. Nu  numai că manifestările ample românești nu sunt anunțate pe pagina Primăriei Carei dar niciun reprezentant al Primăriei nu este prezent în condițiile în care sunt mereu invitați. Vorbim despre Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun ajuns la a V-a ediție, de Sărbătoarea Centenarului organizată de toate asociațiile românești din Carei și județ, de Adunarea Generală ASTRA, de dezvelire bust Mihai Eminescu, de comemorare Avram Iancu. Vorbim de interzicerea unui catarg cu steagul țării în care trăim cu toții, țara care asigură conducerii primăriei un venit și pensii speciale.

http://www.buletindecarei.ro/2018/12/discriminare-pe-fata-primaria-carei-promoveaza-orice-eveniment-in-limba-maghiara-nu-si-pe-cele-ale-astra-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/11/antiromanism-in-anul-centenar-la-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/11/primarul-si-consilierii-udmr-carei-refuza-asociatiunii-astra-carei-in-anul-centenar-amplasarea-unui-catarg-cu-tricolor-romanesc.html

Nu este singura acțiune discriminatorie la adresa românilor promovată de conducerea UATM Carei exclusiv UDMR. Primăria finanțează cărți în limba maghiară și abia după semnalările  Buletin de Carei se fac demersuri pentru a se edita și variantele în limba română. Monumentul Ostașului Român este călcat la propriu de cizmele dansatorilor maghiari de sărbătoarea culesului de struguri dar niciunul dintre ei nu este prezent la depunerile de coroane de Ziua Națională, ziua țării în care trăim cu toții! Încrâncenarea cu care primăria Carei impune  o sală festivă doar cu simbolistică maghiară în orașul multicultural Carei nu denotă deloc bune intenții, toleranță și respect reciproc.

Cât mai vreți să vă bateți joc de sentimentele românilor din municipiul Carei onor conducere UATM Carei? Cu ce drept promovați doar acțiunile UDMR Carei și nu în mod egal pentru toți cei care suntem contribuabili onești? Putem  descoperi lucruri frumoase din tradiţia fiecărui popor, indiferent de stadiul de dezvoltare al culturii care defineşte civilizaţia lui.

Fiecare careian dorește să își respecte tradițiile, fiecare careian dorește să fie respectat și să beneficieze de un tratament nediscriminator din partea conducerii orașului!

Rușine celor care au făcut din discriminare o politică locală!

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu