Politica de discriminare continuă la Primăria Carei

• publicat la: 7 martie 2019
Politica de discriminare continuă la Primăria Carei

Pe pagina Primăriei Carei se mediatizează orice eveniment cultural mai puțin cele organizate de asociația culturală românească ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,, Carei.

Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei a ascuns de ochii careienilor Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun aflat la a V-a ediție în organizarea ASTRA Carei dar și  acțiuni de mare amploare organizate de asociația careiană cum au fost Aniversarea Centenarului Marii Uniri din 28 octombrie 2018 sau Adunarea Generală ASTRA  cu participare națională și internațională.

Orice alte manifestări sunt făcute publice de administratorul paginii organizației guvernamentale UATM Carei.

Atitudinea ostilă a  conducerii exclusiv UDMR a Primăriei Carei la adresa asociației românești din Carei care datează din 1923 denotă că nu există intenția de a promova respectul reciproc și toleranța la care se face apel  în mod cu totul și cu totul ipocrit.

Primarul actual, președinte al UDMR Carei, a considerat solicitarea ASTRA Carei de amplasare a unui catarg cu drapel românesc ca o provocare…,,nu provocați maghiarii,, fiind îndemnul său înainte de supunerea la vot a proiectului cu acest subiect de pe masa consilierilor.

https://www.facebook.com/mihai.fandel/posts/1903996716319143

Politica de discriminare practicată la adresa asociației culturale românești este condimentată și cu abuzuri precum îndepărtarea plăcilor oficiale cu însemne naționale de pe clădirea Primăriei Carei fără ca vreo instituție guvernamentală să intervină. Pentru amplasarea bustului nemuritorului Mihai Eminescu în Carei asociația culturală ASTRA a luptat timp de 3 ani cu neiubitorii de români din Consiliul Local.

Primăria Carei a ajuns o firmă de casă a primarului plin de datorii fără ca vreun braț al legiuitorilor să îl deranjeze. Și totul pe banii noștri, ai celor care plătim taxe și impozite la bugetul local. Mai mult, cei care semnalează discriminările sunt supuși oprobiului public și linșați mediatic de presa de casă a primarului mun.Carei!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu