Rămas bun Smaranda Milu Némethi

• publicat la: 14 martie 2019
Rămas bun Smaranda Milu Némethi
Firul vieții s-a rupt prea repede pentru Smaranda Milu Némethi….
,,Mama m-a născut la Carei, pe 16 Iulie 1981, într-o zi de Joi, pe la 6 dimineaţa.Nu mi-a plăcut prima zi de şcoală, la grădiniţă era mult mai bine, fiindcă acolo eram preferata educatoarei, care era o prietenă bună a mamei, tanti Zoia, iar mama, care era tot educatoare, era în sala de alături. În gradiniţă m-am îndrăgostit pentru prima dată de un băiat mai mare decât mine. El se numeşte Bogdan Fofaza, era grupa mare şi mirosea minunat a lapte, a zahăr si a tot ce e bun. Avea ochii de ciocolată si se juca numai cu mine, după ce am pus gheara pe el.”  spunea  Smaranda.
Smaranda a studiat pictura la Liceul de artă Aurel Popp, Satu-Mare, apoi la secţia de pictură a Universitătţi de arte şi Design Ioan Andreescu din Cluj, la Accademia de belle arti e restauro “Abadir” din Palermo, încheindu-şi studiile cu un masterat în Publicitate la UBB Cluj.

Smaranda a acumulat experienţă ca Art Director în Bucureşti, la Leo Burnett, apoi la Sister si Gav.Avea 32 de ani, când a aflat că are cancer la plămâni, în stadiul patru, cu metastază cerebrală frontală. Viața e nemiloasă uneori.“Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă.  Am ales să fac tot ce îmi stă în putinţă să îi fac fericiţi pe ai mei şi aceasta a fost prima lecţie pe care am primit-o de la cancer. Apoi au urmat multe altele şi asa am început să scriu blogul de pe www.helpsmaranda.com, care a devenit sursa de inspiraţie pentru alţi pacienţi, care au început să mă sune şi să-mi ceară sfaturi. Îmi părea rău pentru ei, dar m-am bucurat că experienţa mea îi poate ajuta pe alţii” ,  mărturisea Smaranda.

A  fost o luptătoare până în ultima clipă a vieții.

Regrete, regrete, regrete…..

Priveghiul va avea loc azi la ora 18:00 la capela ortodoxă de pe strada Cimitirului, Carei. Inmormântarea va avea loc mâine 15 Martie la ora 14:00.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

comentarii

de Horia Mărieș la 15 martie 2019 - 02:16

Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace pe Smaranda!
A fost un om minunat și un prieten adevărat.

Doamna Kiss Zita are (de data asta) perfectă dreptate pe Anziks.
Cele pe care le-a făcut Smaranda in scurta ei viață, n-au fost de loc “lucruri mărunte”, ci dimpotrivă!

Să-i fie Smarandei memoria binecuvântată!

https://youtu.be/odkWOw9dJOU

https://youtu.be/pnFp36i0bnE

Sincere condoleanțe Dan Ioan Milu, Milu Rica, Nemethi Stela Prajiturateasa.

de Haidu Rodica la 15 martie 2019 - 10:55

Sunt alaturi de colega mea in marea pierdere suferita. D-zeu a ales un inger sa va pazeasca si sa va ocroteasca! Smaranda,D-zeu sa te odihneasca in pace!

Lasati un comentariu