Ceremonial religios și militar la Păulian

• publicat la: 17 April 2019
Ceremonial religios și militar la Păulian

Miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 1200, în  Comuna Doba, localitatea Păulian – la Monumentul colonelului Constantin Păulian a avut loc  Inaugurare catarg, sfințirea drapelului, ceremonial religios și militar.

Ceremonia oficială de astăzi în memoria eroului s-a desfășurat în prezența prefectului județului Satu Mare, Darius Filip, ai reprezentanților autorităților județene și locale, a Protopopului de Carei, pr. Florin Mocanu alături de un sobor de preoți  dar și a unui numeros auditoriu.

Din programul evenimentului au făcut parte ceremonialul religios de sfințire a monumentului, a drapelului, parastasul în memoria eroului col. Constantin Păulian, ridicarea drapelului pe catarg, alocuțiunile despre faptele istorice ce au avut loc în urmă cu 100 de ani dar și ce a presupus proiectul de reabilitare, repredarea monumentului din custodia muzeului în cea a primăriei, depuneri de coroane și ceremonialul militar care a inclus și tragerea a trei salve cu muniție de manevră de către un pluton de militari.

Monumentul din Păulian a fost reabilitat cu sprijinul Guvernului României în cadrul programului „Reabilitarea mormintelor și a operelor comemorative de război din judeţul Satu Mare”. Prefectul Darius Filip a depus o coroană de flori la Monumentul din Păulian.

Un grup de elevi de la Școala gimnazială Doba, însoțiți de directorul Anca Potra, au prezentat un program de cântece și poezii patriotice.

GALERIE FOTO

 

comentarii

de noi careienii la 17 April 2019 - 21:21

Acum dupa ce ati cotropit Satmarul , aveti ce sarbatori !

de Jenica fara frica la 17 April 2019 - 21:49

o sa o cotropim pe ma-ta ca sa ai si tu ce sarbatori bai agariciule care ai impresia ca reprezinti Careienii

Raspunsuri

Lasati un comentariu