Condiții drastice pentru producători la Piața agro-alimentară din Carei

• publicat la: 8 aprilie 2019
Condiții drastice pentru producători la Piața agro-alimentară din Carei

Câțiva producători care vin cu rodul muncii lor în gospodăriile personale la piața agroalimentară careiană sunt  nemulțumiți  de condițiile oferite de administrația pieței. Pentru a nu fi supuși presiunilor sau mai rău, interzicerii lor în incinta pieței, au preferat anonimatul.

Unul dintre producători afirmă că trebuie să  plătească trimestrial  70  de lei la administrația pieței pentru închirierea mesei pe  care își expune produsele. Pe lângă această taxă mai plătește 5 lei pentru fiecare zi în care vine la piață cu produse. Taxa de 5 lei a fost recent mărită, de la 3 lei.

,,Deci plătesc trimestrial 70 de lei apoi mai plătesc pentru fiecare zi în care vin încă 5 lei și dacă vreau să merg la baie mai scot o taxă din buzunar… Dacă mai socotesc și benzina până la Carei, se adună. Acum 2 ani ni se cerea în plus 20 de lei pentru că…nu sunt din Carei. Dacă mă duc la Oradea la  piață sau la Zalău acolo plătesc acea chirie anuală  și nu mai trebuie să dau alți bani de câte ori vin la piață. Acolo la piață am apă caldă ca să mă spăl pe mâini și acces gratuit la baie pentru nevoi fiziologice….la Carei vin pentru că este aproape de gospodăria mea dar condițiile sunt departe de cele din alte orașe….,, afirmă un producător din zona Carei.

În aceste condiții nu e de mirare că pe an ce trece numărul producătorilor din piața careiană scade. Crește în schimb numărul  comercianților cu marfă second. Două treimi din piață sunt ocupate doar de produse second.

Piața agro-alimentară din Carei adică SC Piețe-Parcări SRL  are sechestru pe conturi pentru că din mai 2016 nu a mai plătit serviciile de furnizare a apei curente către Apaserv Satu Mare deși comercianții au achitat acest serviciu.

Buletin de Carei

comentarii

de Ion la 8 aprilie 2019 - 14:24

Foarte foarte adevarat articolul !!!
Dnu primar, PUTIN BUN SIMT FATA DE PRODUCATORI !!!

Lasati un comentariu