Ginerică cărat în Germania de tata-socru primar cu delegația Consiliului Județean

• publicat la: 23 aprilie 2019
Ginerică cărat în Germania de tata-socru primar cu delegația Consiliului Județean

    Primarul cu reținere pe venit pentru datorii la bugetul de stat, Eugen Kovacs, și-a dus ginerele  în Germania cu delegația oficială a Consiliului Județean. Giurgiu-Kovacs  Christian, consilier în cadrul Primăriei Municipiului Carei, a fost angajat  la Primăria Carei imediat după preluarea mandatului din 2008 al lui tata-socru. Acesta  nu și-a depus nici până acum Declarația de avere și interese pe anul 2017,  fără ca cineva să ia vreo măsură. În 2016 ginerele primarului Kovacs  a lucrat o perioadă în Germania dar a considerat că tot mai profitabilă e activitatea de la Primăria Carei, la Protecția Mediului,  așa că a revenit. Aceste informații nu apar pe paginile presei aservite și susținute pentru denigrarea Buletin de Carei.

În perioada 15-19 aprilie 2019, o delegație oficială a județului Satu Mare a efectuat o vizită în județul Ostalbkreis din Germania. Din delegația condusă de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, au mai făcut parte primarul municipiului Carei, Kovacs Eugen, Giurgiu-Kovacs Christian, consilier în cadrul Primăriei Municipiului Carei, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, primarul orașului Tășnad, Grieb Csaba, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, primarul orașului Livada, Piricsi Artur, consilierii județeni Oliviu Buzgău, Beniamin Urs și Cosmin Bota, precum și Kinal Marta, consilier în cadrul Consiliului Județean Satu Mare.

Un punct important pe agenda vizitei în Germania, l-a constituit întâlnirea celor 5 primari de orașe din județul Satu Mare cu primari de orașe și comune din județul Ostalbkreis. Astfel, încă din prima zi, la sediul prefecturii Aalen, a avut loc o întâlnire a delegației sătmărene cu mai mulți primari din județul german. Cu această ocazie, au avut loc primele discuții privind găsirea unor elemente comune între orașele și comunele din cele două județe, în vederea dezvoltării unor relații de înfrățire și extinderea colaborării începută la nivelul celor două județe în domeniul  economic și cultural.

Cu această ocazie, delegația sătmăreană a vizitat și câteva obiective culturale importante ale județului Ostalbkreis. Mănăstirea Neresheim, Academia de Muzică și Centrul Cultural Kapfenburg au fost câteva dintre ele. Au fost vizitate, de asemenea, o școală profesională din Aalen și spitalul din Mutlangen.

Tot cu prilejul acestei vizite, joi, 18 aprilie, la sediul Prefecturii din orașul Aalen, județul Ostalbkreis, a fost semnată varianta finală a Acordului de înfrățire a județului Ostalbkreis cu județul Satu Mare, după ce o primă variantă a fost semnată la Satu Mare, în data de 24 iunie 2018.

Cu această ocazie, Klaus Pavel a evidențiat importanța semnării acestui act, atât pentru județul Satu Mare, cât și pentru germani. “Acest eveniment ne oferă prilejul de a da un impuls mare, pentru ceea ce înseamnă ”ideea europeană”! Este dorința noastră comună de a ne conecta și de a avea o viziune asupra identității și a regulilor europene”, a afirmat prefectul județului Ostalbkreis.

Klaus Pavel a adus mulțumiri speciale fostului scrimer german de origine română, născut în Satu Mare, Josef Szepeschy, care a sprijinit încă de la început relațiile de colaborare dintre Ostalbkreis și Satu Mare, el fiind motorul acestui parteneriat. De asemenea, a mulțumit sătmăreanului stabilit în Germania, Ștefan Weber, pentru legăturile importante stabilite între cele două comunități.

În ceea ce privește colaborarea pe tema sistemului de învățământ profesional dual, Klaus Pavel a spus că: ”În luna mai 2019, va avea loc o vizită de lucru a unor cadre didactice precum și a unor maiștri de la Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” din Carei, la Centrul Școlar Profesional din Aalen, care vor petrece două săptămâni la diferite centre de educație profesională din județul Ostalbkreis”. În viitor se dorește interconectarea centrelor de educație profesională din cele două județe, prin formarea unei echipe de proiect, care după părerea domnului prefect Klaus Pavel”ar putea deveni un exemplu de proiect în întreaga Europă”.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a arătat în discursul său că în județul Satu Mare trăiesc români, maghiari și germani, iar cultura comună este practicată și menținută în armonie. Pataki Csaba a adresat mulțumiri speciale Crucii Roșii Germane și spitalelor pentru donațiile lor, dar și pentru sprijinul acordat gestionării deșeurilor și învățământului profesional dual din județul Satu Mare. “Semnarea acestui document vine ca o încununare a discuțiilor și a vizitelor reciproce din ultimii ani, iar dincolo de munca depusă de fiecare dintre noi, cei prezenți la această masă și nu numai, reprezintă dorința noastră comună de a aparţine unui spaţiu interconectat şi omogen din punct de vedere al identităţii şi normelor europene”, a spus președintele Pataki Csaba.

Actul care consfințește Acordul de înfrățire dintre cele două județe a fost semnat de către prefectul județului Ostalbkreis, Klaus Pavel și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

 

                                 Biroul de presă al Consiliului Județean Satu Mare 

comentarii

de noi careienii la 23 aprilie 2019 - 19:58

Daca era ilie primar pe cine ducea cu el , pe dc sau secu ???

de Buletin de Carei la 23 aprilie 2019 - 20:16

Dacă era Ilie primar ducea un specialist. Cei care îl cunosc știu foarte bine cum lucrează și administrează o afacere. De aici diferența dintre cei doi. În timp ce modul de lucru al lui Ilie i-a asigurat o continuitate la societatea de producție de 28 de ani și recunoașterea calității produselor, pentru primarul Jeno modalitatea lui de lucru i-a asigurat 5 falimente și un sac de datorii după care are reținere pe venit si acum. Nici loc de muncă nu ar avea fără primărie , nici el nici familia lui….

de carei la 24 aprilie 2019 - 03:27

UDMR=PSD,RUSINEA JUDETULUI SATU MARE!

Lasati un comentariu