Mențiune pentru Pleșca Evelyn Iulia de la Liceul Teoretic la Concursul Național Made for Europe

• publicat la: 23 aprilie 2019
Mențiune pentru Pleșca Evelyn Iulia de la Liceul Teoretic la Concursul Național Made for Europe

În vederea valorizării și promovării experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale, în perioada 19-21 aprilie ,Ministerul Educației Naționale a organizat  cea de-a XIII-a ediție a Concursului Național „Made for Europe „ la gazda competiției din acest an , Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca., la care au participat peste 130 de elevi.

 Desfășurată în anul în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, acțiunea se așează în acord cu motto-ul ales, „Educația care conectează”, evidențiind cele trei dimensiuni majore urmărite: mobilitatea, incluziunea și excelența.

Concursul naţional „Made for Europe” a fost  deschis tuturor instituţiilor de învăţământ preuniversitar care au fost implicate în proiecte finanţate prin programe europene în anul şcolar 2016-2018.

Prin proiectele de parteneriat european școlile românești au fost veritabili ambasadori ai României în Europa, contribuind la promovarea a unei imagini pozitive a României .Aceste parteneriate au vizat  formarea și dezvoltarea competențelor cheie, au favorizat crearea unor rețele de parteneri, au promovat valorile naționale și europene, antrenând elevi și profesori în  acest exercițiu al existenței împreună, într-o Europa unită.

Scopul concursului  a fost  valorizarea  și promovarea  experiențelor pozitive acumulate de unitățile de învățământ preuniversitar în derularea proiectelor finanțate prin programele comunitare din domeniul educației și formării profesionale, stimulând creativitatea, inovația și competiția.

Concursul a avut că obiective valorizarea produselor rezultate în cadrul proiectelor finanțate prin programe comunitare; creșterea vizibilității și sporirea calității produselor proiectelor finanțate prin stimularea competiției; crearea unui sistem alternativ de informare asupra produselor; asigurarea unor oportunități de promovare a produselor rezultate; creșterea potențialului de transferabilitate a produselor finale în alte contexte educaționale și promovarea imaginii instituțiilor de învățământ .

Județul Satu Mare  a fost reprezentat cu cinste de eleva Pleșca Evelyn Iulia din clasa a XI -a, de la Liceul Teoretic Carei, care a obţinut  Mențiune , cu produsul „ Harta orașului Utopia realizată în programul Minecraft ”, produsul final al  Proiectului de Parteneriat Strategic Erasmus +  „La Ville Erasmus”, derulat între 2016-2018, împreună cu partenerii din Franța, Belgia și Italia și coordonat de prof. Mentiu Gabriela.

Coordonator de proiect, prof. Mentiu Gabriela

Lasati un comentariu