Ministerul Culturii și Identității Naționale știe ce se petrece la Carei? Niciun politician nu reacționează

• publicat la: 25 aprilie 2019
Ministerul Culturii și Identității Naționale  știe ce se petrece la Carei? Niciun politician nu reacționează

Un proiect al Ministerului Culturii și Identității Naționale este pus la colț de primarul UDMR al Careiului, primarul care a dat jos până și plăcile oficiale cu însemnele naționale de pe clădirea Primăriei Carei.  Acesta nu permite amplasarea unei plăci comemorative cu nume românești pe clădirea unde a avut loc adunarea prin care aceștia au fost aleși ca delegați la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. NICIUN POLITICIAN  român din județul Satu Mare  nu a luat atitudine până acum. Niciunul nu a fost interesat a apăra istoria locală careiană. Dar cu siguranță că vor veni să ceară  voturi careienilor.

În toate țările cu apă caldă și o igienizare decentă, inclusiv ideologică și culturală, plăcuțele de acest gen se pun pe clădirile unde a avut loc evenimentul istoric, tocmai pentru a evoca faptul că acea clădire este un monument în sine, de a-i spori importanța și valoarea istorică, culturală, prestigiul local / regional.

Nu și în România unde un primar  UDMR  vrea modificarea istoriei locale pentru a nu apare plăci cu nume românești pe clădirile din centrul orașului.

Adresa Ministerului Culturii și Identității Naționale remisă Direcției de Cultură Carei  prin care cedează în fața poftelor grofului UDMR Carei nu are nicio semnătură. Praful s-a ales de păstrarea identității naționale la Carei din moment ce negocierile cu primarul UDMR se poartă în genunchi.  Proiectul Ministerului Culturii și Identității Naționale a fost aprobat pentru amplasarea de plăci comemorative la locul lor de drept și nu acolo unde poftește un primar dictator de la UDMR care este deranjat de istoria românilor. Placa comemorativă  va fi ampalsată pe o stradă lăturalnică, pe clădirea fostei Prefecturi  și nu pe clădirea unde a avut loc adunarea pentru alegerea delegaților români careieni participanți la Adunarea de  la Alba Iulia din 1918. La 100 de ani de la Marea Unire Ministerul Culturii și Identității Naționale acceptă acest fals. Rușine! Rușine și românilor din instituțiile de cultură care stau cu capul plecat și acceptă falsificarea istoriei locale. Motivațiile din adresa ce are antetul  Ministerului Culturii și Identității Naționale sunt mai mult decât penibile în încercarea lor de a motiva faptul că placa comemorativă nu se pune la locul ei de drept!

 

.

http://www.buletindecarei.ro/2019/04/despre-placa-comemorativa-cu-numele-delegatilor-careieni-la-marea-unire-din-1-decembrie-1918.html

Buletin de Carei

Lasati un comentariu