Accidente rutiere cercetate de polițiști. Unul la Carei

• publicat la: 22 mai 2019
Accidente rutiere cercetate de polițiști. Unul la Carei

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

 Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat la data de 20 mai a.c., pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regulile de circulație, ocazie cu care au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27 100 de lei.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere și pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27 100 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 6 conducători auto.

 

Conducător auto sub influența băuturilor alcoolice depistat de polițiști

Polițiștii rutieri sătmăreni au depistat în trafic ieri, 20 mai a.c., un șofer cu o alcoolemie de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 20 mai a.c., în jurul orei 00.25, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat pe raza municipiului Satu Mare un sătmărean, de 34 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus de polițiști spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal.

Accidente rutiere cercetate de polițiști

 

Doi bărbați au suferit vătămări corporale în urma producerii unor evenimente rutiere pe raza județului, ieri, 20 mai a.c..

Astfel, la data de 20 mai a.c., în jurul orei 16.10, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier  pe DN 1C, între localitățile Apa și Iojib.

În urma cercetării la fața locului, s-a stabilit faptul că un bărbat, de 36 de ani, din  comuna Tarna Mare, a condus un autoturism pe DN 1 C, având direcția de deplasare dinspre localitatea Apa înspre localitatea Iojib, iar pe fondul nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de autoturismul care circula în fața sa, condus de un bărbat, de 57 de ani, din județul Maramureș,a intrat în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea celor două autoturisme și vătămarea corporală ușoară a celui de al doilea conducător auto menționat.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest, astfel că în cazul celui de 36 de ani a rezultat o concentrație alcoolică de 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit.

Tot la data de 20 mai a.c., în jurul orei 15.40, Politia municipiului Carei a fost sesizată despre faptul că pe strada Uzinei, din municipiul Carei, a avut loc un eveniment rutier.

Cercetarea la fața locului efectuată de polițiști a relevat faptul că un conducător auto, de 66 de ani, din localitatea Ciumești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Uzinei, a efectuat o manevră de viraj spre stânga fără sa se asigure în mod corespunzător, intrând în coliziune cu o motocicletă care circula regulamentar în aceeași direcție, fiind condusă de un bărbat, de 58 ani, din municipiul Carei.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă. a motociclistului. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Lasati un comentariu