Campania ultranaționalistă a UDMR și umilirea românilor în localitățile cu conducere UDMR

• publicat la: 28 mai 2019
Campania ultranaționalistă a UDMR și umilirea românilor în localitățile cu conducere UDMR

În urma voturilor exprimate de sătmăreni duminică , 26 mai 2019,  pentru alegerile eruroparlamentare, UDMR a obținut 41.390 de voturi iar partidele românești 79.869.  ONG ul constituit pe criterii etnice  a făcut o campanie agresivă inclusiv în ziua votărilor și cu o zi înainte când era interzisă campania prin lege. Doar că acest ONG se consideră mai presus de orice lege adică i se permite  să sfideze legea.

La Carei au fost alături de UDMR și cei de la FDG. De altfel aceștia au semnate adeziuni la UDMR pentru a putea ajunge în Consiliul Local pe listele UDMR.  Consilieri care spun că sunt de la FDG au avut intervenții pentru a scoate lumea la vot doar în limba maghiară pe paginile celor plătiți de Primăria Carei pentru servicii de informare și publicitate.

Prin îndemnuri la secesiune, la incitare împotriva românilor au înfierbântat electoratul deși tocmai ei sunt cei care nu acordă drepturi egale românilor în localitățile unde se află la conducere.

…,,foarte mare prezența românilor la vot…pragul de 5% în pericol….,, ….

Nimic constructiv, spre binele comunității formate din români, maghiari, șvabi, evrei, ucraineni sau rromi. Ei vor doar binele lor în comunitățile din care fac parte. Nimic despre respectul reciproc, despre toleranță și respectarea adevărului, a drepturilor egale pentru toți membri comunității.

UDMR are viceprimari în orașe mari  din țară unde nu locuiesc  nici 10%  maghiari,  Timișoara sau Baia Mare, la Cluj Napoca unde sunt doar 16% dar la Carei, unde românii sunt peste 40% , se refuză un viceprimar român!

Vă reamintim că în municipiul Carei consilierii majoritari UDMR nu permit amplasarea de catarg cu tricolor pe domeniul public iar primarul nu a permis amplasarea plăcii cu numele delegaților la Marea Unire din 1918 pe clădirea primăriei Carei. De pe clădirea Primăriei Carei au fost date jos plăcile oficiale aferente fiecărei primării din România, fiind înlocuite cu unele negre fără ca instituțiile guvernamentale să intervină. Tot la Carei există meserii care nu se pot deprinde în scolile de stat decât în limba maghiară  dar UDMR a făcut campanie incitând prin afirmații de genul…,,vor să închidă școlile noastre,,.  Adică elevii români din Carei nu au dreptul la studiu în limba română pentru învățarea oricărei meserii și UDMR se vaită pentru situații închipuite, mincinoase.

La nivel național, din 2016 și până în 2019,  electoratul maghiar s-a dublat în majoritatea județelor….la fel cum creștea Prâslea cel Voinic al nostru….

Buletin de Carei

 

 

 

comentarii

de Vatră la 28 mai 2019 - 17:28

De ce nu verificați dacă chiar există acele zeci de mii de persoane care apar peste noapte numai în favoarea UDMR-ului?

de Pui la 30 mai 2019 - 14:16

Nu se dorește toți au nevoie de ei la guvernare.

de Buletin de Carei la 30 mai 2019 - 15:08

Oameni slabi sunt atunci la guvernare….

Lasati un comentariu