Liberalul Daniel Buda la Carei: ,,Puneți accent pe agricultura ecologică și pe asociere,,

• publicat la: 7 mai 2019
Liberalul Daniel Buda la Carei: ,,Puneți accent pe agricultura ecologică și pe asociere,,

Daniel Buda, candidatul PNL la alegerile europarlamentare, a fost  prezent astăzi în mijlocul liberalilor careieni. Alături de fermieri a fost așteptat și de angajați din Primăria Carei printre care consilierul personal al primarului datornic Kovacs care este președinte al UDMR Carei. Nicio mașină de poliție și jandarmi  nu a fost  de față așa cum s-a întâmplat la sosirea candidatului USR.

Daniel Buda a venit însoțit de președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, viceprimar. În sediul PNL au venit numeroși fermieri  pentru a purta un dialog cu specialistul în probleme de agricultură, unii dintre ei beneficiind deja de ajutorul acestuia. Au pus întrebări Ionică Borbei, domnul Kolbaszer, consiliera Mateș din Sanislău. Daniel Buda a pus accent pe importanța valorificării produselor din ferme nu ca și materie primă ci ca produs procesat.

Europarlamentarul Daniel Buda este cel care a avut și o serie de amendamente proprii depuse pentru noul PAC si a dezvăluit care sunt principalele direcții care vor sta la baza plăților pentru agricultură odată cu intrarea în vigoare a noilor reguli pentru subvenții. ”Fermierii români, un viitor mai sigur, un viitor mai bun! Plățile directe rămân în continuare o certitudine pentru fermierii români, cuantumul acestora cunoscând o creștere, comparativ cu alte state unde au avut loc tăieri”….„Noul fermier”, un concept pentru prima dată introdus în Politica Agricolă Comună, ca urmare a unui amendament propus de mine, se referă la persoanele care au peste 40 de ani și care pot primi o primă de instalare de până la 100.000 de euro! Cetățenii români stabiliți în străinătate vor avea, astfel, posibilitatea de a se întoarce acasă și să își porneasă o noua afacere, chiar dacă au vârsta de peste 40 de ani”, a mai arătat eurodeputatul liberal.

,,Când vom ajunge la guvrnare vom face în așa fel ca banii alocați pentru agricultură să fie folosiți în agricultură și nu în altă parte….E important să vorbiți cu oamenii să meargă la vot în 26 mai și să se uite cu cine votează, cui îi dau votul, cine poate să le reprezinte mai bine interesele….În condițiile în care alte partide din România riscă excluderea din grupurile europene din care fac parte rămâne PNL ca singura opțiune,,.

A fost discutată și problema  subvențiilor , mai ales a acelora care vor fi accesibile din 2021, pentru împădurire vor fi integrale, pentru agricultura ecologică în jur de 500 euro la ha și s-a scos în evidență faptul că este deosebit de importantă asocierea. Investiți în culturile de fructe negre!  a  fost îndemnul europarlamentarului liberal. Nu a fost omisă nici importanța păstrării pământului pentru care au luptat strămoșii noștri.

De la Carei , Daniela Buda s-a deplasat la Satu Mare nu înainte de poza de grup făcută de consilierul primarului UDMR Kovacs.

Buletin de Carei

GALERIE FOTO

Lasati un comentariu