Niciun card de sănătate nu expiră în anul 2019

• publicat la: 17 mai 2019
Niciun card de sănătate nu expiră în anul 2019

 Reamintim asiguraților și tuturor furnizorilor de servicii medicale că valabilitatea Cardului Național de Sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani.

Astfel, toate cardurile de sănătate rămân valabile și funcționale încă doi ani de la data expirării care este inscripiționată pe card.

De exemplu, unui card care are data expirării aprilie 2019 i se prelungește valabilitatea până în aprilie 2021.

Rugăm pe acestă cale asigurații să păstreze cardul de sănătate iar furnizorii de servicii medicale (medici de familie, specialiști, spitale, laboratoare, farmacii), să accepte cardurile.

Menţionăm că aceste carduri sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate iar serviciile medicale prestate vor fi validate.

La Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare se prezintă în această perioadă mulți asigurați care vin din cele mai îndepărtate localități ale județului, parcurgând zeci de kilometri pentru a ne informa că le-a expirat cardul de sănătate, pierzând timp și bani inutil, motiv pentru care vă rugăm să informați cititorii dumneavoastră în legătură cu aceste schimbări.

comunicat

La Casa de Asigurări de Sănătate Satu Mare am semnalat faptul că încă mai există persoane care au împlinit vârsta de 21 de ani dar nu au primit Card de Sănătate. Ni s-a comunicat că există în baza de date acele persoane deci pot beneficia de toate avantajele oferite de Card. Întrebare. ..Atunci de ce mai este nevoie de tipărirea  Cardului de Sănătate pe bucăți de plastic dacă se poate și fără? Vă imaginați ce economie s-ar face dacă nu ar mai fi nevoie a se tipări atâtea milioane de carduri?

Lasati un comentariu