PNL ia cele mai multe voturi la Ianculești, satul natal al președintelui PSD Carei

• publicat la: 27 mai 2019
PNL ia cele mai multe voturi la Ianculești, satul natal al președintelui PSD Carei

Situație ingrată la Ianculești, singurul sat care aparține de UAT Carei. Imediat după câștigarea alegerilor din iunie 2016, primarul Kovacs îl numește pe președintele PSD Carei ca delegat sătesc la Ianculești, evitând astfel alegerile democrate. Ignorând practic vocea poporului ianculeștean. Un flotant pentru președintele PSD Carei și apoi un comunicat au ținut loc de adunarea pentru alegerea delegatului sătesc. Că doar era vorba despre nepotul fostului său asociat la firma de producție mobilier, acum falimentară.

Sătenii  nu au avut nevoie de studii superioare pentru a remarca că școala din sat a fost dărâmată, că lacul satului a fost adjudecat de conducerea UDMR a Careiului, că pentru construirea capelei s-au alocat fonduri din care se puteau construi de fapt 3 capele iar Căminul Cultural a rămas tot nereabilitat și deci nefuncțional.

Așa că la primele alegeri libere din sat au taxat partidul din care face parte delegatul sătesc care nici măcar nu s-a prezentat la secția de votare din sat ci a preferat să stea în lumina reflectoarelor la Carei, locul său de domiciliu.

Recunoscut ca un apropiat al primarului ,, nu proovacați maghiarii,, Kovacs ,  delegatul numit, Oneț, consilier municipal, nu a votat nici pentru amplasarea catargului cu tricolor în Carei și nu a depus nicio cerere din 2016 încoace pentru solicitare renovare Cămin Cultural. Poate pentru că pe parcul din vecinătatea Căminului Cultural a fost ridicată somptuoasa vilă a fostului asociat al lui Kovacs? Sătenii nu au uitat nici cum  a fost scos din casa parohială preotul pensionar Sorian de către fratele delegatului simbolic și nici faptul că preotul pensionar nu este lăsat să slujească în biserica unde a stat la altar peste 40 de ani.

La secția din Ianculești, satul care aparține de UAT Carei, UDMR a avut 2 voturi iar PSD-ul care îl are ca președinte de filială careiană pe așa numitul delegat sătesc  a obținut … 47 de voturi….Față de 52 cât a obținut PNL.   USR a obținut 13 voturi iar Pro Romania, 7.

Sătenii din Ianculești nu s-au mai lăsat intimidați și au votat cum au dorit .

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de ion la 27 mai 2019 - 19:51

dar cred ca satul natal a lui ionu nu e ianculesti.este berveni,sat lucaceni!!!

de Bufonul la 27 mai 2019 - 22:01

Daca doresc , pot sa plece acasa , in Apuseni , dincolo de Carpati , in diaspora , unde vrea sufletul lor ! Noi ne putem lipsi de ei si de familia ic+dc !!!

de Buletin de Carei la 27 mai 2019 - 22:11

Textul nu e scris corect în limba română ceea ce denotă dragostea autorului pentru moți. Un bufon nu poate face diferenta dintre o persoană și mai multe…..așa cum nu poate face diferența dintre chirias si gazdă. Românii sunt peste tot acasă în România…Pentru noi acasă e și la Carei și la Satu Mare și la Covasna si la Halmeu.

Lasati un comentariu