Ședința de îndată de la Consiliul Local Carei. Buletin de Carei informează corect cititorii!

• publicat la: 30 mai 2019
Ședința de îndată de la Consiliul Local Carei. Buletin de Carei informează corect cititorii!

Ieri, consilierii municipali careieni au fost convocați la o altă ședință de îndată pentru a revoca proiectul votat cu o zi înainte și apoi a-l aproba în varianta corectă. Este vorba despre  cofinanţarea  proiectului de investiţii pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale la Spitalul Municipal Carei, procentul real fiind de 10% și nu 9% cum a fost propus în prima ședință de îndată. Deci am anticipat corect. Cifrele au fost eronate.

Directorul financiar contabil de la Spitalul Municipal  s-a așezat la masa consilierilor municipali în mijlocul grupului PSD deși nu este ales local.

Urmare a semnalărilor corecte a Buletin de Carei privind categoriile de ședințe ale Consiliilor Locale, conform Legii 215 a administrației locale, scribii din Primăria Carei au consemnat corect categoria ședinței din 29 mai 2019. Se pare că nu este totul pierdut. Trebuie să le spui de mai multe ori pentru a înțelege și a se informa dar e bine că într-un târziu realizează că avem dreptate.

Consilierii locali prezenți  la ședința de ieri, 29 mai 2019 au aprobat cofinanțarea cu 10% a proiectului de investiții pentru achziționarea de echipamente și aparatură medicală la Spitalul Municipal Carei. Valoarea totală a proiectului este de 2,197 milioane lei, suma de 2 milioane provenind din fondurile Ministerului Sănătății. Investițiile vor consta din achiziția unui  aparat Roentgen digital, un sterilizator cu aburi, un aparat de ventilaţie şi o trusă de laparoscopie.

Mulțumirile și laudele tandemului Kovacs-Oneț  nu au fost revocate, acestea s-au păstrat în forma inițială de la ședința din 28 mai 2019. Miercuri, 29 iulie 2019, în lipsa primarului Kovacs,  consilierul  Oneț a încercat  un asalt la adresa consilierului Ciută dar a eșuat lamentabil din lipsă de probe și argumente concrete.

Ar fi păcat a nu se corecta și datele oferite pe pagina Primăriei Carei referitor la ședința CL de marți, 28 mai 2019, pentru a nu dezinforma cititorii referitor la categoria ședinței aleșilor locali. Ședința CL de marți 28 mai a fost tot una de îndată.

Buletin de Carei

 

comentarii

Lasati un comentariu