Ședință de îndată la CL Carei pentru aprobarea de alocări de fonduri pentru Spitalul Municipal

• publicat la: 28 mai 2019
Ședință de îndată la CL Carei pentru aprobarea de alocări de fonduri pentru Spitalul Municipal

Adresa Ministerului Sănătății prin DSP Satu Mare cuprinde alocări de fonduri pentru Spitalul Județean Satu Mare, Spitalul Municipal Carei și Spitalul de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Carei, fără plăci oficiale ale statului român, o ședință  de îndată.  Este prima de acest gen din ultimii 15 ani. Pentru ședința extraordinară e nevoie de convocare cu 3 zile înainte fapt ce nu a avut loc.  Primarul Kovacs chiar a atras  atenția președintelui de ședință, consilierului UDMR Cizmadia Zsolt că nu este o ședință extraordinară ci una de îndată  fapt neremarcat de consilierii săi care consemnează ca fiind extraordinară ședința. Ședința  de îndată  a fost convocată telefonic, de dimineață, după ora 9,30.

Cei 16 consilieri locali prezenți  au aprobat cofinanțarea cu 9% a proiectului de investiții pentru achziționarea de echipamente și aparatură medicală la Spitalul Municipal Carei. Valoarea totală a proiectului este de 2,197 milioane lei, suma de 2 milioane provenind din fondurile Ministerului Sănătății. Investițiile vor consta din achiziția unui  aparat Roentgen digital, un sterilizator cu aburi, un aparat de ventilaţie şi o trusă de laparoscopie.

Ca de obicei, primarul și președintele PSD  Carei s-au periat unul pe altul, fiecare ridicând osanale politicienilor susținători pentru …practic un act de normalitate. Adică dotarea unui spital cu aparatură.

În adresa informativă a ministerului Sănătății prin DSP Satu Mare se specifică sumele alocate și pentru celelalte unități spitalicești din județ adică 5 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare precum și 1,5 milioane lei pentru cel de Pneumoftiziologie Satu Mare.

Buletin de Carei

comentarii

de Careian la 29 mai 2019 - 16:00

Poate sa cumpere aparatura, daca nu au medici competenti pentru a le folosi.

de ioan rus la 30 mai 2019 - 01:09

Fostul ministru de Interne şi vicepremier al Guvernului României, Ioan Rus, a explicat în stilul propriu, de ce e bine pentru România că face parte din Uniunea Europeană.

Acum, Rus este în Pro România, partid condus de Victor Ponta. ”Noi până la urmă discutăm în termeni de business 100%. Noi, în 12 ani, am pus 15 miliarde de euro și am luat 50 de miliarde. Păi am făcut o afacere extraordinară. Suntem noi o firmă care a investit 15 miliarde de euro și în 12 ani a încasat 50, sunt 4 miliarde de euro profit pe an. Numai dacă ne ocupăm de droguri putem face așa profit, de prostituție sau de alte afaceri de acest gen. În realitate, apartenența la UE este foarte profitabilă pentru noi, ca popor, plus că facem import de valori”, a spus Rus.

Lasati un comentariu