Cel mai mare proiect de infrastructură al Primăriei și clasica colaborare

• publicat la: 14 iunie 2019
Cel mai mare proiect de infrastructură al Primăriei și clasica colaborare

Cel mai mare proiect implementat de către administrația locală careiană a fost semnat  cu un colaborator apropiat de Primăria Carei.  Lucrările de infrastructură cuprinse în proiectul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Carei pe baza măsurilor propuse în Planul de mobilitate Urbană Durabilă”, în valoare de  31,084 milioane lei vor fi  realizate de asocierea SC Tarr Const SRL, SC Tarr & Tarr SRL și Urbis Concept SRL.

Din lista de lucrări menționată face parte și reabilitarea de străzi care au fost nu demult reabilitate.

Una dintre firmele lui Tarr a câștigat în instanță, în iunie 2012, dreptul de a efectua lucrările pentru REAMENAJARE STRADA 1 DECEMBRIE 1918, proiect realizat din fonduri UE în proporţie de 85%,din bugetul local 2% şi 13 % fonduri guvernamentale. Pe lângă cele 2 fântâni arteziene existente mai trebuiau construite încă 5, trebuiau  amenajați  1100 m ca pistă  pentru biciclişti, un număr de 150 de parcări ,replantări  și reamenajare de stații de autobus.

Numele omului de afaceri Tarr Csongor apare într-un dosar instrumentat de DNA Oradea în 2015 ….

http://www.buletindecarei.ro/2015/08/dosar-penal-de-evaziune-fiscala-mita-si-spalare-de-bani-pentru-3-satmareni.html

După 3 ani de procese, toți cei 3 scapă  de acuzaţiile de trafic de influenţă…(Hotararea nr. 330/2018):

https://www.stiripesurse.ro/stenograme-cum-s-a-vandut-un-general-din-poli-ie-pe-ni-te-u-i-femei-i-servicii-medicale_963603.html

https://evz.ro/povestea-generalului-de-politie-acuzat-ca-musamaliza-sesizarile-sri.html

Tot societatea Tarr  a fost cea care a efectuat lucrările de reabilitare a manejului dar si grajdului unde funcționează asociația Equus unde primarul și viceprimarul figurează în statut ca membri fondatori.

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/codul-fiscal-ignorat-la-carei-de-primar-lucrari-executate-inainte-de-obtinerea-aprobarii-cl.html

Într-un alt dosar instrumentat de DNA Oradea   întâlnim nu numai numele firmei lui Tarr ci și numele actualului consilier și fin al primarului evazionist Kovacs, Szasz Lorand.

În referatul DNA apare că “Martorul (n.r.-  Szasz )  a menționat că nu a făcut opoziție acestei dispoziții a lui Govor Mircea, fiind obișnuit cu astfel de situații: ” Fiind jurnalist de investigație înțelegeam modul în care se derulau acțiunile celor din staff și care era scopul lor final, dar atât eu cât și ceilalți colegi eram efectiv în permanență sub presiunea concedierii dacă am fi intenționat să facem opoziție. De la înființare și până în prezent, cotidianul Gazeta de Nord Vest a fost folosit atât de Govor Mircea cât și de Valer Marian în interes personal”….

Ajuns la biroul lui Dicu Levente, acesta i-a spus jurnalistului că a vorbit cu ”șeful său”, acesta înțelegând din exprimare că în fapt a discutat cu Mircea Govor, după care avocatul a precizat că se vor încheia contracte de publicitate cu Gazeta de Nord Vest Satu Mare, prin firma Media Total SRL, contra sumei de circa 100.000 lei. Cu ocazia acelei discuții, Dicu Levente i-a înmânat lui Szasz Lorand datele de identificare ale firmelor Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, pentru ca fi redactate contractele, respectiv facturile dintre acele societăți comerciale și SC MEDIA TOTAL (firmă despre care martorul Sasz Lorand a arătat că avea un rol de paravan între firmele care achiziționau servicii de publicitate și Nord Vest TV Advertising SRL).
Din declarațiile martorilor Sasz Lorand și Dicu Levente rezultă că, ulterior acelei prime discuții, redactorul șef al Gazetei de Nord Vest Satu Mare i-a adus avocatului mai multe facturi de furnizare servicii de publicitate, respectiv contractele redactate dintre TARR CONST SRL – Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, respectiv TCM NORD Baia Mare – Thunder Construct SRL și Rural Consult SRL, pe care Dicu Levente le-a predat mai departe lui Tarr Csongor și Pop Silviu, care le-au achitat prin virament bancar.”

Fără comentarii.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu