Consilierul Ciută câștigă în instanță dreptul de a obține infomații de la Primăria Carei

• publicat la: 4 iunie 2019
Consilierul Ciută câștigă în instanță dreptul de a obține infomații de la Primăria Carei

Tribunalul Satu Mare a dat câștig de cauză consilierului municipal Ciută în acțiunea inițiată pentru obținerea de informații de interes public de la Primăria Carei. Cu cheltuieli de judecată în valoare de 2.380 lei. Posibilitate de recurs în 15 zile.

Administrația careiană exclusiv UDMR refuză unui consilier local informații de interes public despre Fundația Grof Karolyi care a obținut de la consilierii locali majoritari posibilitatea de a folosi 3 camere din Castelul Karolyi.

Consilierul local a cerut în data de 27 februarie 2019 informații despre Fundația Grof Karolyi la conducerea căreia s-au perindat câteva  persoane.

Castelul Karolyi  se află în domeniul public al Primăriei Carei și deci informațiile despre acordarea de spații unor fundații sunt de interes public. La fel și cele privind plata utilităților pentru spațiile închiriate.

Dar conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei se consideră mai presus de LEGE și refuză să ofere informațiile solicitate de consilierul local.

De fapt s-a refuzat și un răspuns către Prefectura Satu Mare privind calitatea primarului, a viceprimarului și a consilierei Venig în asociația Equus.

Ce așteptări să mai aibă atunci oamenii de rând, cei care plătesc taxe și impozite pentru ca angajații Primăriei să își ia salariile ….

Nu are Primăria Carei contract încheiat cu Fundația în cauză sau de ce refuză să îl arate consilierului Ciută? Cine plătește utilitățile pentru cele 3 camere folosite de Fundație în Castelul Karolyi? Consilierul Ciută este singurul etichetat public de primarul Kovacs ca fiind ,,opoziția,,.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Pui la 5 iunie 2019 - 15:42

Mă întreb și eu ca ïun prost ce sunt ,dacă un consilier în mandat are nevoie de hotărîre jud. să aibă acces la informații publice oare ce iî trebuie unui om de rind ,decret prezidential. Cei din conducerea orașului și -au păstrat reflexele de acum 100 de ani cînd romanii nici nu aveau voie să locuiască în Carei darămite să aibă curajul să întrebe ceva.Cu fiecare acțiune a lor se dau de gol ce au in sufletul lor.

Lasati un comentariu