Rromii din Carei reclamă lipsa unui referent pe probleme de minorități în Primăria Carei. La Tășnad nu au canalizare

• publicat la: 4 iunie 2019
Rromii din Carei reclamă lipsa unui  referent pe probleme de minorități în Primăria Carei. La Tășnad nu au canalizare

Potrivit Radio România Cluj, recent a avut loc la sediul Instituției Prefectului o întâlnire regională cu reprezentanții Agenției Naționale a Romilor(ANR). La eveniment a fost  prezent Consilierul de Stat al Prim-Ministrului României pentru minoritățile naționale, Dana Varga și reprezentanți ANR din județele Bihor, Sălaj, Satu Mare.

Astfel, Daniel Rădulescu, președintele ANR spune că strategia actuală, valabilă pînă în 2020, nu prea a dat roade din cel puțin trei motive, de aceea se caută noi modalități de abordare:

Din păcate, strategia nu prea avut aplicabilitate, iar motivele sunt lipsa finanțărilor necesare, lipsa implicării factorilor locali și mecanismul de implementare insuficient clarificat! De aceea, noi ne deplasăm în teritoriu și încercăm să venim cu o nouă viziune care să răspundă nevoilor cu care se confruntă oamenii. (Daniel Rădulescu)

La întâlnire au fost și reprezentanți ai comunităților din Carei, Sebestyen Maria, care a evidențiat faptul că nu mai exisstă un reprezentant al țiganilor la Primăria Carei.

,, În Carei nu avem expert local, și asta ne împiedică să facem multe dintre hârtiile de care au nevoie țiganii! Avem probleme cu locuințele, avem probleme cu educația copiilor! Am fost la Primărie, dar ni s-a spus să avem răbdare până vin alegerile. Nu ni se dau răspunsuri, primim doar amânări,,. (Sebes Maria)

La UAT Carei nici românii nu au un reprezentant în conducerea  municipiului deși depășesc procentul de 42%  iar pentru minoritatea rromă se asigură învățământ doar în limba maghiară. După decesul lui Geza Sebestyen, angajat la Primăria Carei ca și expert pe problema minorității rrome, postul a rămas vacant.

 

Lasati un comentariu