Se măresc taxele și impozitele locale cu 4,6%. Primarul Kovacs nu plătește taxe și impozite locale

• publicat la: 14 iunie 2019
Se măresc taxele și impozitele locale cu 4,6%. Primarul Kovacs nu plătește taxe și impozite locale

Astăzi a avut loc sedința ordinară a CL Carei. Consilierii au primit înainte de ședință încă 4 proiecte de hotărâre. Nici la această ședință nu a fost nimeni de la Direcția Economică.

Pentru anul fiscal 2020, impozitele și taxele locale se vor mări cu 4,6%, invocându-se rata inflației. Au votat pentru majorarea taxelor și impozitelor toți consilierii înafară de consilierul Ilie Ciută.

A avut intervenții doar consilierul Ilie Ciută, acesta propunând ca pentru clădirile  nerezidentiale deținute de persoane juridice,  cota de impozitare să fie de 1,3% și să nu se majoreze cu 8%….,,având în vedere că  anul aceste s-a încasat mult mai puțin față de aceeași perioadă  a anului trecut. La Art.4 propun modificarea pragului de la care să se facă publică datoria persoanelor juridice și fizice. Astfel , în loc de 9 mii lei să începem de la 5 mii lei pentru persoane juridice iar la persoane fizice de la 200 de lei și nu de la 2 mii lei. Acestea sunt propunerile mele,, a afirmat consilierul Ciută.

Singurul care a fost deranjat de propunerile consilierului Ciută a fost primarul Kovacs care a susținut importanța măririi taxelor și impozitelor locale cu rata inflației.

,,Nu e bine când plătim impozite dar din impozite administrăm orașul. Nu sunt de acord cu propunerea consilierului Ciută care este populist,,.

Replica consilierului amintit nu s-a lăsat așteptată….

,,Din practica uzuală putem constata că impozitele se plătesc mai bine cu cât sunt mai mici. Vă înțeleg nemulțumirea la adresa mea dar eu de  când locuiesc în acest oraș nu am avut nicio zi întârziere la plata impozitelor si taxelor spre deosebire de dvs  care NU VĂ PLĂTIȚI  și NU V-AȚI PLĂTIT  taxele și impozitele locale! Am mai spus și anul trecut, sună foarte urât din gura dvs îndemnul de a se plăti impozite și taxe de către alții,,.

Tot în cadrul proiectului depus de Serviciul de Taxe și Impozite se regăsește și mărirea cotei adiționale de impozitare de la 300% la 500% pentru persoanele care lasă în paragină clădirile și terenurile deținute în intravilan și a celor care dețin terenuri agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv.

Din păcate, cel care ar trebui să fie un exemplu pentru comunitate are o cu totul altă atitudine. Potrivit documentelor oficiale, primarul evazionist Kovacs, președinte al UDMR Carei, nu plătește taxe și impozite locale și are un car de datorii la bugetul de stat pentru care are și reținere lunară pe venit de 30% .

 

 

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de Poet Carei City 2019 la 14 iunie 2019 - 14:44

Se maresc,se maresc,salariile o sa cresc,avem noi bani multe,ca si pene pe broasca,Carei City dezvoltata si modernizata,cu MULTE locuri de munca,sa avem zile frumoase,bucurati va de impozituri marite….

de pene de broasca la 16 iunie 2019 - 04:04

sau sters nu erau bunyie la targetu bdec

de Buletin de Carei la 16 iunie 2019 - 11:49

Ce rusine ca tocmai primarul sa nu plateasca taxe si impozite si sa isi stearga datoriile pe care le avea la bugetul local. Mare impertinenta sa ceara careienilor ca ei sa plateasca impozitele iar el sa le cheltuie.

de rimelor din primarie la 16 iunie 2019 - 18:29

„Dacă pentru a trăi trebuie să te târăști ca o râmă, atunci mai bine ridică-te și mori!” (Jim Morrison).
(sigur mai bine lash in viata decit erou mort)

Lasati un comentariu