Tratamente preferențiale la Primăria Carei

• publicat la: 29 iunie 2019
Tratamente preferențiale la Primăria Carei

Dacă pentru av. Vasilica Popovici este nevoie ani  și ani de zile  pentru obținerea unei aprobări pentru intrare  separată la cabinetul său particular de avocatură de la blocul cu 10 etaje din Piața Avram Iancu, un magazin din centrul orașului poate funcționa fără aprobările necesare. Nemaivorbind  de modul de inscripționare.

Potrivit celor declarate de Sebastian Egli, șef Birou Urbanism din cadrul Primăriei Carei, acesta nu a aprobat culoarea stridentă  folosită pentru fațada magazinului recent deschis în centrul orașului și nici modul de inscripționare.

http://www.buletindecarei.ro/2019/05/serviciul-urbanism-nu-si-a-dat-acceptul-pentru-schimbarea-paletei-cromatice-din-centrul-orasului.html

Mai mult, Sebastian Egli spune că a trimis la Satu Mare , la Comisia de patrimoniu și monumente dosarul în cauză dar încă nu a primit răspuns și totuși magazinul funcționează.

A nu se înțelege că am avea ceva cu proprietarul pe care de altfel nici nu îl cunoaștem dar este mai mult decât evidentă discriminarea la care sunt supuși locuitorii Careiului. Ceea ce este posibil pentru unii, altora le este interzis! Desconsiderare și discriminare. Primăria Carei face diferențe între locuitorii orașului în funcție de …simpatii.

Blocul cu 10 etaje din Piața Avram Iancu are la parter 2 apartamente în care funcționează societăți private care au amenajat ieșire separată din imobil.

Când avocatul Vasilica Popovici a cerut aprobare pentru a amenjare ieșire separată de scara blocului la cabinetul său de avocatură a fost  servită cu Raport de Specialitate negativ. Ultima cerere a sa datează din luna mai 2018 iar prima din anul 2015.

Adică la același bloc de locuințe alții puteau realiza ieșiri separate , nu și av. Vasilica Popovici. Circul a continuat și în Consiliul Local unde voturile consilierilor aleși nu au fost numărate corect și inițial s-a consemnat că nu a trecut la vot proiectul pentru aprobarea solicitată.

După ce s-a repus în drepturi  modul de votare al consilierilor locali a intervenit Prefectura Satu Mare care dorea anularea hotărârii CL pentru nereguli presupuse privind acest proiect. Motivele invocate au fost însă în totală contradicție cu starea de fapt din cadrul UAT Carei și astfel , consilierii nu au votat solicitarea Instituției Prefectului deși au fost atenționați că se va contesta în instanță dacă nu vor da curs solicitării.

Între timp Prefectura a realizat că nu a fost corect și integral informată de UATM Carei și a renunțat să atace hotărârea CL Carei. De altfel, doar avocatei Vasilica Popovici i s-au pus atâtea piedici pentru obținerea unei aprobări de care beneficiază toți cei care și-au deschis intrări separate în blocurile de locuințe din Carei.

Nicio autoritate nu s-a  sesizat în cazul funcționării unui magazin pe singura arteră centrală din zona A fără aprobările necesare sau a transformării unei clădiri MONUMENT ISTORIC în locuințe sociale cum este cazul celei de pe strada Doina de la nr.15.

 

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu