Un pensionar afirmă că a coordonat lucrările de reparații la locul de joacă din cartierul Republicii

• publicat la: 24 iunie 2019
Un pensionar afirmă că a coordonat lucrările de reparații la locul de joacă din cartierul Republicii

Pe pagina Primăriei Carei a apărut un material informativ despre pensionarul Vasile Chioran care dă dovadă de spirit civic și ajută administrația locală să repare un loc de joacă din cartierul Republicii, cartierul unde acesta domiciliază. Este  omul care s-a zbătut pentru a se realiza acest loc de joacă în urmă cu mai mulți ani. A fost refuzat constant de Primăria Carei pentru realizarea acestui loc  de joacă dar nu a dezarmat. A luat legătura cu consilierul Ciută pentru a introduce în CL un proiect de hotărâre privind realizarea locului de joacă. Avea chiar un Studiu de Fezabilitate întocmit de un colaborator al său.

Locul de joacă se află la capătul cartierului, după garaje și are nevoie la ora actuală de lucrări de tuns iarba.  Dar de multe ori copiii preferă să se joace în cartier datorită distanței mari de parcurs până la locul de joacă prevăzut de Primărie.

http://www.buletindecarei.ro/2016/04/conditiile-de-joaca-oferite-copiilor-careienilor-in-anul-2016.html

Locul de joacă la care se face referire trebuia să fie reabilitat în cadrul unui proiect cu fonduri publice dar conducerea Primăriei Carei a ales să reabiliteze parcul din fața bisericii romano-catolice Sfântul Calasantius unde se ajunge  traversând 2 treceri de pietoni. Deci copiii din cartier nu pot ajunge neînsoţiţi.

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/Proiecte/Proiecte9.pdf

Dacă doar cu ajutorul unui pensionar se poate repara câte ceva la  singurul loc de joacă din cartierul Republicii pentru ce mai plătim salarii generoase celor ce conduc zeci de angajați din Direcția Serviciilor Publice  Locale? Nea Vasile din cartierul Republicii ar putea înlocui cu succes coordonatorul serviciilor menționate mai sus.

Înainte de apariția materialului pe pagina Primăriei Carei, angajați din cadrul UAT Carei au fost la locul de joacă pentru a repara acoperișul de la groapa cu nisip. Pe data de 23 mai 2019.

Cartierul Republicii din Carei este primul cartier de locuinţe din oraş. Un cartier liniştit, cu oameni gospodari, iubitori de flori. Dacă pentru întreţinerea spaţiilor verzi locatarii se descurcă la modul elogios, pentru reabilitarea trotuarelor au nevoie de administraţia oraşului care nu intervine  pentru astfel de lucrări.

Așa arată azi, 24 iunie 2019, locul de joacă din capătul cartierului….

Buletin de Carei

comentarii

de Ildi la 24 iunie 2019 - 21:23

cine a cules visinele de la locul de joaca?

de ciuciu la 24 iunie 2019 - 21:32

ciuta & co !

de Buletin de Carei la 25 iunie 2019 - 08:32

Evazionistul de primar si grupul de interese nu v-au spus si de istoricul locului?

de Horia Mărieș la 14 iulie 2019 - 13:08

Toată stima, respectul și recunoștiința pentru pasionata muncă (voluntară) desfãșurată până acum de pensionarul careian Vasile Chiorean, pentru reabilitarea și întreținerea terenului de joacă triunghiular, suprafața 540 mp, aflat in cartierul Republicii, in zona garajelor.

Despre acest subiect s-a relatat pe larg in presa locală.

De dragul adevărului, consider că ar fi binevenite niște precizări care cred eu că nu au fost cunoscute si nu par a fi bine cunoscute nici acum de distinsul pensionar careian Vasile Chiorean.

Nici sursele locale nu pomenesc nimic despre aceste aspecte, dar ele sunt mai mult ca sigur foarte bine cunoscute atât de “vecinul” terenului de joacă, adică de cel care domiciliază, fără să fie proprietar, pe str. Căplenilor nr. 10 din Carei, precum și de cei de la Primăria Carei, de cei de la care pensionarul Vasile Chiorean a obținut “ajutor” și cărora le mulțumește recunoscător, nominalizând-i respectuos, in cadrul interviului video.

Terenul de joacă respectiv, impreună cu tot terenul pe care se află mizerabilele garaje din cartierul Republicii, a aparținut până la naționalizarea făcută de regimul comunist in favoarea Statului Român în data de 20 mai 1950, prin Decretul nr. 92, bunicilor mei materni, care le-au dobândit prin contract de v-c legalizat in data de 8 mai 1936.

Până in Decembrie 1989 imobilele respective aflate in CF nr. 1558 Carei au fost “mătrășite” de comuniștii locali in diverse feluri. De exemplu, in data de 27 August 1972, un teren in suprafață totală de 2995 mp, înscris apoi in CF 8033 Carei, a fost atribuit de către Consiliul Popular Județean Satu Mare, “de-a moaca”, adică degeaba, drept recompensă ptr serviciile “ginecologice” (citește întreruperi ilegale de sarcină) făcute nevestelor de ștabi comuniști locali, in favoarea Dr. Szántai Ioan (și soția).

In data de 4 Decembrie 1998, deci dupã Revoluție (sic!), sub semnătura primarului din acea vreme, numitul Eugen Kovács Jenö si a Dispozitiei acestuia nr. 123 din 04.12.1998, acesta și-a pus foarte bine în valoare incontestabilele sale talente de escroc imobiliar local (mai ales atunci când este vorba de imobilele altora) si dezmembrează, asa cum l-a dus capul, nr. top 242/1 si 242/2 din CF 8022 Carei, rezultând 22 locuri de garaj a câte 9 mp (deținute acum, nu știu cât de legal, de locuitori ai blocurilor din Republicii) precum și terenul de 540 mp in formă triunghiulară, care ulterior a fost transformat, urmare unei Hotărâri (nu știu cât de legale, fiindcă terenul fusese revendicat de foștii proprietari) a Consiliului Local Carei, in loc de joacă.

Moștenitoarele bunicilor mei materni au solicitat retrocedarea imobilelor respective prin cererea notificare nr. 319, înregistrată la Primăria Carei de Ex. Jud. Iva-Anitas Marian-Dan în data de 13 August 2001, cererea fiind întocmită si redactată (cu nr. 123/13.02.2001) la Cabinet Avocat Mărginean Maria Evă din Carei, pe atunci mare si tare consilier județean Satu Mare din partea UDMR, actual consilier local Carei din partea UDMR, o foarte talentată juristă, politiciană și afaceristă locală. Mărginean (născută Horn) a incercat să pună mâna până și pe Castelul Grof Károlyi din Carei (știu asta din surse careiene extrem de sigure si de credibile), dar din păcate pentru dânsa, nu a reușit. Presupun că interesele dânsei sau ciocnit urât și dur de tot, de interesele de aceeași natură ale numitului Eugen Kovács Jenö, care, cel putin în ziua de azi, este foarte bine cãlare pe situație in ce privește exploatarea Castelului Grof Károly din Carei in folos propriu și în favoarea propriului partid, al cărui lider local este.

După foarte îndelungi tertipuri și după mai multe acțiuni în justiție care au durat in total 13 (treisprezece) ani, prin Dispoziția nr. 204 din 04.04.2014 primarul Eugen Kovács Jenö a binevoit și s-a milostivit (fiindcă nu mai avea scăpare), să retrocedeze terenul de joacã triunghiular de 540 mp din Republicii, proprietarilor indreptãțiți și acest teren a fost înscris apoi in favoarea acestora in CF nr. 104779 Carei, nr.top. 242/16 (CF vechi 1558 Carei).

In data de 30 mai 2017, proprietarii legali au înstrăinat terenul de joacă triunghiular înscris in CF nr. 104779 Carei nr. top 242/16, unui persoane private din Carei, printr-un contract de vânzare-cumpărare în foarte bună regulă, autentificat la un notar public din Carei.

Concluzii:

1. După data de 30 mai 2017 “terenul de joacă” din Republicii de care face vorbire cu foarte mare dragoste pensionarul Vasile Chiorean se află in proprietatea tabulară a unei persoane fizice din Carei.

Nu știu dacă Vasile Chiorean cunoaște acest aspect. In orice caz, terenul respectiv nu se află in proprietatea, de nici un fel de culoare, a Primãriei Carei.

2. In aceste condiții, distinsul pensionar Vasile Chiorean are marele merit că a îngrijit/reabilitat/muncit terenul unei persoane private din Carei, fără ca persoana respectivă să-i fi solicitat acest lucru. Bravo și cinste lui! Pe această cale îl înștiințez pe distinsul domn pensionar Vasile Chiorean, cu foarte mare drag in prag, că sunt proprietarul a 10.000 (zece mii) mp teren intravilan arabil in Carei, teren pe care pot oricând să i-l pun la dispoziție gratuit, dacă dorește și dacă îi va face plăcere să-l îngrijească/reabiliteze/lucreze in zilele in care se plictisește.

3. Nu am cunoștiință de faptul dacă actualul proprietar tabular al terenului de joacă are ceva înțelegere, convenție, contract de închiriere cu Primarul sau cu Primăria Carei in privința terenului de joacă triunghiular in suprafață de 540 mp din Republicii despre care s-a făcut vorbire până acum.

Domnule Vasile Chiorean, aveți toată stima mea și tot respectul, Vă doresc multă sănătate si numai toate cele bune să vi se adune!
…………………………….
24 Iunie 2019. VIDEO. Cum a reabilitat un pensionar, din dragoste pentru copii, locuri de joacă gratuit în Carei

https://satmareanul.ro/2019/06/24/video-cum-a-reabilitat-un-pensionar-din-dragoste-pentru
-copii-locuri-de-joaca-gratuit-in-carei/

Lasati un comentariu