Ziua Eroilor la Carei

• publicat la: 8 iunie 2019
Ziua Eroilor la Carei

Direcția de Cultură a Municipiului Carei a organizat joi, 6 iunie 2019, începând cu ora 12.00, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei, un moment solemn dedicat Zilei Eroilor. Nici la această sărbătoare nu a fost prezent primarul Kovacs, probabil prea ocupat de această dată cu ceva dosare pe la Castel după ce a pierdut și procesul pentru refuz de furnizare informații.
Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, este celebrată în fiecare an, de Ziua Înălțării Domnului, în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.
Potrivit  materialului postat pe pagina Primăriei Carei, manifestarea a fost deschisă cu intonarea Imnului Național al României de către corul Corul Asociației „Unirea 2009 Carei” , Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a rostit o alocuțiune despre semnificația Zilei Eroilor, după care a avut loc un Parastas în memoria Eroilor Neamului și au fost depuse coroane de flori din partea instituțiilor publice, partidelor politice și asociațiilor.
Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic susținut de elevii clasei a III-a de la Liceul Teoretic Carei, învățătoare Moisa Adela, solist Pop Valer George, Corul voluntarilor Invictus, coordonați de doamna profesoară Dindelegan Carmen Maria, Corul Asociației Unirea 2009 Carei și Adrian Șefănuți.
După manifestarea de la Monumentul Ostașului Român, au fost depuse coroane de flori la mormintele eroilor din Cimitirul Mestereszi și la bustul lui Avram Iancu.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu