Dan Tanasă despre plăcile fără însemne statale de pe Primăria Carei

• publicat la: 2 iulie 2019
Dan Tanasă despre plăcile fără însemne statale de pe Primăria Carei

Dan Tanasă tratează subiectul plăcilor fără însemne statale de pe sediul Primăriei Carei în deplină cunoștință de cauză. Adică ca un jurnalist care se respectă și nu ca unul  care se vrea pe sticlă cu bolboroseli incoerente despre Carei.

Așteptăm la articolul lui Dan Tanasă aceeași reacție a păcăliciului Careiului plătit de Primăria Carei ca și în cazul Radu Banciu.

Spre deosebire de  Radu Banciu, luat ca etalon de presa aservită primăriei careiene, Dan Tanasă are deja la activ procese câștigate împotriva primarului ,,nu provocați maghiarii,, din Carei pentru că este omul care se documentează atent înainte de a lansa în public informațiile. Așa avem asigurat în Carei caracterul oficial al limbii române atât pe plăcile comemorative din oraș cât și la grupul statuar Otilia Marchiș- Ady Endre.

Aducem în atenția lui Radu Banciu faptul că nici până în ziua NU EXISTĂ plăci cu însemne statale pe Primăria Carei. În loc să ceară informații direct de la sursa pe care își permite să o desconsidere, se lansează în tot felul de supoziții pe care nu le stăpânește.

Pentru un realizator de emisiuni de talia lui Radu Banciu e foarte ciudat  să ieși pe sticlă cu atâtea inadvertențe la adresa unei situații și a unei persoane total necunoscute mai ales dacă e  …,,un gazetar bătrân după cum ar zice Sabin Orcan,,  ca să îl citez.

Și la data de 2 iulie 2019, pe clădirea Primăriei Carei sunt postate plăci cu denumirea instituției fără însemne statale.

Primarul UDMR din Carei a înlocuit  tăblița cu denumirea instituției. Noua tăbliță, de culoare neagră, nu mai conține tricolorul românesc scrie Dan Tanasă.

Primarul UDMR din Carei, Kovacs Jeno, pare să aibă o adevărată aversiune față de simbolurile naționale ale României.

Pe lângă faptul că sub conducerea sa nu se alocă fonduri publice pentru sărbătorirea Zilei Naționale a României (detalii aici), UDMR-istul Kovacs Jeno le refuză românilor din oraș amplasarea pe domeniul public al unui catarg cu drapelul României (detalii aici).

Între timp, Kovacs a eliminat tricolorul românesc de pe tăblițele cu denumirea Primăriei și Consiliului Local Carei (detalii aici). Kovacs le-a înlocuit pe oficiale, de culoare albastră, cu tricolorul românesc, utilizate legal de majoritatea primăriilor din România, cu unele negre, fără tricolorul românesc, menționează Dan Tanasă.

 


comentarii

de Maria la 2 iulie 2019 - 20:46

„De talia lui Radu Banciu”?!Care talie?!Vorbeste grosolan despre toata lumea,arunca noroi in toata lumea,desigur,dand satisfactie unora care doresc sa injure tot ce misca in tara asta.Dar obiectivitatea lui simulata nu pacaleste pe nimeni dintre cei care sunt obisnuiti sa isi foloseasca propriul creier.Iata,s-a dovedit si in felul superficial si neprofesionist in care a tratat situatia de la Carei ca nu e nicidecum un model de gazetarie,dimpotriva!

Lasati un comentariu