Opinie de Carei dezinformează din nou. Atacuri la adresa unui preot ortodox pensionar prea român

• publicat la: 26 iulie 2019
Opinie de Carei dezinformează din nou. Atacuri la adresa unui preot ortodox pensionar prea român

Opinie de Carei continuă  seria dezinformărilor .  De această dată, din disperarea sa de a câștiga avansa cu câteva like uri pe pagina sa, angajatul Primăriei Carei și consilierul primarului evazionist Kovacs, îl atacă din nou pe preotul pensionar otodox Sorian care nu face jocurile alianței pesedisto-udemeriste din Carei. Preotul Gheorghe Sorian nu a acceptat niciodată să facă campanie în biserică candidatului UDMR la primăria Carei așa cum au acceptat alți preoți din Carei. De neiertat pentru angajatul de la cabinetul primarului udemerist din Carei. De neiertat și activitatea culturală românească constantă din satul de moți Marna Nouă. Niciun cuvânt despre bisericile maghiare unde se promovează separatismul și autonomia.

De această dată, atacul împotriva preotului ortodox Sorian s-a construit doar pe baza unor povestiri ale unui alt angajat al Primăriei Carei care are socrii din Marna Nouă, satul în care a slujit duminică preotul Sorian. Sătenii afirmă că singura persoană care a făcut poze cu telefonul în biserică este Fl. R., soacra unei angajate din Primăria Carei, poză care apare la  materialul incriminator la adresa preotului Sorian. Postare din timpul programului de la UAT Carei.

Încercările de a pune în gura sătenilor atacurile la adresa preotului Sorian sunt devoalate tocmai de sătenii care au scris pe pagina lor că toate sunt de fapt exagerări!

Totul pornește de la faptul că preotul pensionar Sorian atrage atenția sătenilor despre cum pot fi păcăliți prin construirea unei capele așa cum s-a întâmplat în cazul satului Ianculești unde acesta a slujit peste 40 de ani. Preotul Gheorghe Sorian a avut curajul de a da în judecată Primăria Carei pentru că a luat din terenurile parohiei ortodoxe Ianculești. Din acel moment au fost grăbite formalitățile de pensionare a acestuia și de oferire a postului de preot paroh , fără concurs, fratelui președintelui PSD Carei și nepot al asociatului la una din societățile de producție mobilier ale primarului evazionist Kovacs, președinte al UDMR Carei.

Preotul Sorian a fost atacat constant de Szasz Lorand care depinde  de un loc  de muncă de la Primăria Carei de care aparține satul Ianculești, satul în care a slujit peste 40 de ani preotul vizat.

http://www.buletindecarei.ro/2018/12/un-preot-ortodox-este-catalogat-drept-comediant-de-consilierul-primarului-kovacs.html

Szasz a implicat și Protopopul Careiului în  linșajul mediatic la adresa preotului ortodox Sorian care nu se dă supus șefului direct al lui Szasz Lorand și anume primarul evazionist Kovacs, afirmând  în martie 2018 că preotul Sorian a fost contactat de Protopopul Mocan pentru a-și cere scuze pentru eticheta de ungur  pusă primarului Kovacs. Ceea ce chiar primarul Kovacs recunoaște că este ungur, altfel nu ar putea fi președinte al UDMR Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-nu-e-ungur.html

De fapt tot acest circ mediatic încearcă să acopere neregulile de la construirea capelei din Ianculești, de la cedarea de teren din curtea parohiei ortodoxe către primăria Carei. Nu se vrea să se afle despre pădurea comunală atât de la Ianculești cât și de la Marna Nouă de care beneficiază doar cei dintr-un anumit grup de interese.

Szasz Lorand este renumit pentru promovarea de știri false în spațiul public, știri postate fără documente doveditoare. Economist de profesie, acesta nu a dovedit nimic în meseria pentru care s-a pregătit ba chiar evită astfel de subiecte. Doar Buletin de Carei a publicat Rapoartele Curții de Conturi din urma auditului de la Primăria Carei unde este angajat și plătit din bani publici.

An de an se constată pagube serioase la Primăria  condusă de nănașul său  iar un articol de senzație împotriva unui preot român ortodox  e numai bun pentru a acoperi prejudiciile nănașului primar din banul public.

Pentru aducerea în parohia satului Ianculești a fratelui președintelui PSD Carei , amândoi nepoții fostului asociat al primarului Kovacs la o societate de producție mobilier, s-a trecut și peste rânduiala organizării unui concurs.

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/episcopia-maramuresului-si-satmarului-nu-a-scos-public-la-concurs-postul-vacant-de-la-ianculesti.html

Preotul Sorian a fost scos din locuința parohială imediat după obținerea deciziei de pensionare a acestuia și chiar atunci când preoteasa era internată la spitalul județean Satu Mare la terapie intensivă. Preotul  adus fără concurs a impus eliberarea casei parohiale chiar în aceste condiții când preoteasa era pe un pat de spital și nu avea posibilitatea să își adune lucrurile din casa unde au locuit de peste 40 de ani. Menționez că și la ora actuală casa parohială este goală deci nu era nicio urgență de scoatere din spațiu a preotului Sorian. Până aici s-a ajuns cu prigoana împăotriva celor care nu se lasă umiliți, care protejează bunurile parohiei ortodoxe și care sunt buni români.

Preotul Sorian susține fiecare activitate culturală a mărnencelor care nu își uită portul și tradițiile. Satul Marna Nouă este un sat de foști refugiați moți, expulzați de regimul hortyst în septembrie 1940 doar pentru vine de a fi români care nu vor să renunțe la identitatea lor. Se pare că și în anul 2019 continuă prigoana împotriva celor care apără românismul pe aceste meleaguri.

La fel s-a procedat și împotriva românilor care au organizat Zilele Iancului din Ianculești cu mobilizarea întregii comunități. Pericolul existenței de comunități rurale românești în care se promovează patriotismul românesc la granița de nord-vest nu dă pace politicienilor care vânează doar banul public și astfel aceștia au inițiat tot felul de acțiuni care să ducă la dezbinarea comunităților respective. Uniți, românii sunt o forță dar dezbinați, sunt la mâna celor care nu au nimic mai sfânt decât banul public.

Și pentru că părintele pesnionar Gheorghe Sorian este un apărător al românismului în zonă, toate tunurile au fost puse pe preacucernicul părinte. După pensionarea sa  nu a mai fost lăsat să slujească la altarul bisericii din Ianculești deși de multe ori biserica are lacăt pe ușă în ziua de Duminică, atunci când noul paroh este plecat cu treburi. Preotul pensionar Sorian nu este invitat  nici măcar atunci când se săvârșește taina sfântului maslu în biserica din sat, aversiunea noului preot la adresa sa nici măcar  nu este disimulată. Și totul pentru că este animat de puternice sentimente românești și nu acceptă să fie umil în fața celor care dețin vremelnic puterea.

Să ne trăiți întru Mulți Ani părinte!

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-acuza-preotul-ortodox-din-ianculesti-si-minte-cu-nerusinare-cu-privire-la-cine-a-intocmit-adresele.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/daca-mai-avea-de-slujit-un-an-se-ruga-de-saptamana-viitoare-la-o-manastire-de-maici-ionut-onet-la-intrunirea-de-la-primaria-carei.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/consilierul-primarului-minte-cu-nerusinare-preotul-din-ianculesi-nu-a-fost-contactat-de-protopop-pentru-a-si-cere-scuze.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/preotul-paroh-sorian-a-devenit-pensionar-sfintire-de-cruce-la-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-acuza-preotul-ortodox-din-ianculesti-si-minte-cu-nerusinare-cu-privire-la-cine-a-intocmit-adresele.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/primarul-kovacs-nu-e-ungur.html

Mai jos aveți câteva exemple de atacuri murdare la adresa preotului Sorian,

https://opiniedecarei.com/2018/03/02/preotul-din-ianculesti-despre-primarul-kovacs-sa-vina-ungurul-sa-si-ia-capela-si-sa-si-o-duca-sau-sa-o-ingradeasca/

https://anziksz.com/2018/03/02/vadaskodas-kapolnaugyben-ianculesti-faluban/

 

 

 

comentarii

de Costi la 2 august 2019 - 23:37

Tot respectul părinte Sorian!

Lasati un comentariu