Protest împotriva impunerii de către UDMR ca LIMBA MAGHIARĂ să devină a doua LIMBĂ OFICIALĂ în statul român!

• publicat la: 3 iulie 2019
Protest împotriva impunerii de către UDMR ca LIMBA MAGHIARĂ să devină a doua LIMBĂ OFICIALĂ în statul român!

DUMINICĂ, 7 iulie, ora 17,00, Calea Neamului cheamă toți românii la un protest împotriva impunerii de către UDMR ca LIMBA MAGHIARĂ să devină a doua LIMBĂ OFICIALĂ în statul român! Protestul organizat de Asociația Calea Neamului s-a decis în ședința Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureș, în urma situației create de presiunile exercitate asupra Guvernului de către UDMR, Kelemen Hunor cerând primului ministru să modifice cât mai rapid Codul Administrativ, proaspăt adoptat prin Ordonanță de Urgență (încă nepublicat în Monitorul Oficial), după legea votată anul trecut de parlament dar respinsă de CCR.

Atacul liderilor UDMR asupra statului si poporului român este fără precedent! Vor să ne ia Crucile de pe mormintele Eroilor nostri de la Valea Uzului, vor Cheile Bicazului din Neamț, ne-au luat prin retrocedări ilegale mii de hectare de pământ si pădure, sute de clădiri din centrele marilor orașe, Ungaria tranzactionează gazul din Marea Neagră ca la ea acasă, iar acum vor să ne ia Limba Română ca unică limbă oficială în statul român!

STOP pretențiilor aberante ale UDMR! STOP santajului pe care această formațiune îl exercită de aproape 30 de ani încoace asupra tuturor guvernelor României!

În Carei, Inspectoratul Școlar Județean a aprobat deja ca din anul școlar 2019-2020 clasele care pregătesc comercianți-vânzători să fie doar în limba maghiară!   Și vorbim de școli de stat din România.

 

comentarii

de Jenica fara frica la 4 iulie 2019 - 12:22

Simplu, proteste masive in toata tara pt ca udmr sa fie scos in afara legi, atunci se va termina tot balciul asta prostesc

de Staicu Floriana la 8 iulie 2019 - 13:42

Sunt alaturi de Catalin Berenghi in demersul sau pentru scoaterea in afara legii s acestui asa zis partid UDMR pentru problemele permanente pe care le creeaza in Romania.Va propun sa cerem Parlamentului da se faca REFERENDUM pentru a fi intrebat POPORUL ROMAN despre aceasta decizie aberanta total in defavoaea romanilor de a se introduce aceasta a doua limba ca fii d ce? Materna? Sunteti cu capul? Il intrebam si pe Mihai Viyeazul sau pe Brancoveanu sau pe Eminescu?

de Stefan la 19 iulie 2019 - 11:17

UDMR trebuie scos în afara legii iar ungurii revansarzi dați afară din țară.

de ciuciu la 20 iulie 2019 - 21:16

Iar tu stefan sa te insori cu dan tanasa , sau sa te mariti cu daniela ciuta !!!

de Buletin de Carei la 21 iulie 2019 - 11:25

Câtă disperare la postacul verde….

Lasati un comentariu