Vaipan Iulian din Carei a obținut Premiul Special acordat de Societatea de Geografie din România

• publicat la: 22 iulie 2019
Vaipan Iulian din Carei a obținut Premiul Special acordat de Societatea de Geografie din România

În perioada 14-18 iulie 2019,  la Brașov, la Colegiul Național ”Andrei Șaguna” , a avut loc etapa națională a sesiunii de comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina geografie, care a are ca obiective dezvoltarea capacităţii de cercetare ştiintifică, de comunicare şi dialog , precum dezvoltarea spiritului de competiţie. Elevii pot participa la una dintre următoarele secțiuni: geografie fizică, geografie umană și geografia mediului.

Realizarea acestor proiecte, care îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice este coordonată de  profesorul de geografie. Tema  acestor comunicări este aleasă de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator. Lucrările sunt însoţite de imagini (în format electronic sau letric) şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală.

Liceenii au prezentat lucrări care au cuprins aspecte din orizontul local al judeţului de provenienţă, acestea fiind realizate prin intermediul materialelor biografice şi cercetării pe teren.

Lotul judeţului  Satu Mare a fost format din doi elevi, ambii de la Liceul Teoretic Carei, Plesca Evelyn Iulia, clasa a XI-a, care a luat parte la secţiunea geografie fizică  şi Vaipan Iulian, clasa a X-a, care a luat parte la secţiunea geografia mediului. Ei au fost coordonaţi şi însoțiți de profesor Mentiu Gabriela.

Elevul Vaipan Iulian a obținut Premiu Special acordat de Societatea de Geografie din România.

                                                                        Prof. Mentiu Gabriela

Lasati un comentariu