Atac la identitatea românească la Ianculești

• publicat la: 28 august 2019
Atac la identitatea românească la Ianculești

O parte din participanții la Școala de Vară de la Carei au ajuns astăzi în satul de refugiați din 1940, Ianculești. Satul aparține de UATM Carei și nu are Cămin Cultural funcțional deoarece conducerea exclusiv UDMR nu alocă niciun fond pentru reabilitarea lui. Școala de Vară Carei 2019  având ca temă Dictatul de la Viena este organizată de către Centrul  pentru politici locale cu sediul la Alba Iulia și Filiala   Carei a Asociației foștilor expulzați și refugiați români din 1940 în urma Dictatului de la Viena în colaborare cu Asociația ASTRA, Despărțământul „Aurel Coza” Carei și  Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Satu-Mare.

Așa arată Căminul Cultural dintr-un sat de moți ce aparține de Primăria Carei.

Aici aveau loc nunți, botezuri, parastase, întâlniri cu moții din alte sate. Școala din sat a fost demolată de primarul evazionist și probabil se așteaptă să se năruiască Căminul Cultural. Până și la terenul bisericii ortodoxe din Ianculești a poftit primarul evazionist Kovacs din moment ce a dorit și a obținut întăbularea unei suprafețe de 30 de ari din cimitir pe UAT Municipiul Carei în condițiile în care amprenata la sol a capelei mortuare  are doar 72 mp. Iar solicitarea a fost pentru construcția capelei. După ce a reușit să își falimenteze toate societățile de producție mobilier și să acumuleze datorii nemăsurate la buget, evazionistul Kovacs bagă mâna  în proprietățile altora.

Refuzul de a reabilita Căminul Cultural și demolarea clădirii școlii din Ianculești reprezintă un atac la identitatea românească. Cât de tare ar urla liderii UDMR dacă Căminul Cultural din satele lor ar arăta în acest hal?

 

Buletin de Carei

 

comentarii

de ioan (rus) la 29 august 2019 - 12:08

După scandalul ”golanilor şi curvelor”, Ioan Rus a făcut megaafaceri, inclusiv cu statul. Fostul ministru al Transporturilor a fost şi este susţinut şi din stânga şi din dreapta. De-a lungul anilor a făcut afaceri cu diferite guverne, fie că vorbim de cele conduse de Boc, Ungureanu sau Ponta. Cunoscut este şi faptul că s-a bucurat de-a lungul carierei politice de sprijinul lui George Maior, fostul şef al SRI, fiind împins de la spate de acesta şi impus în funcţia de ministru de Interne. Mai puţin cunoscut este faptul că Ioan Rus a fost naşul lui George Maior la prima căsătorie a acestuia. Pe plan local, fostul ministru are toată susţinerea primarului Emil Boc chiar dacă, teoretic, din punct de vedere politic sunt în bărci diferite.

Lasati un comentariu