Cântece patriotice românești la Festivalul Turcesc de la Oradea

• publicat la: 2 august 2019
Cântece patriotice românești la Festivalul Turcesc de la Oradea

Este în plină desfășurare  Anatolian Food Fest Oradea 2019 , un festival organizat de Fundația Tuna care activează în România de 24 de ani. Festivalul Turcesc  are loc în incinta Cetății Oradea și prezintă gastronomia și cultura turcă  din România.

Întregul profit realizat pe parcursul celor 4 zile  va fi direcționat către sponsorizarea activităților umanitare.

Ilias Mustafa este cel care prezintă pe scena unde evoluează vestita fanfară militară otomană Mehter, dansul plin de spiritualitate al dervişilor rotitori, muzică şi dansuri tradiţionale.

Festivalul Turcesc de la Oradea surprinde în mod plăcut prin faptul că toată prezentarea programului de la scenă este exclusiv în limba română fapt neîntâlnit la programele culturale ale minorității  pe care  o găsim mereu la guvernare de 29 de ani încoace.

Ilias Mustafa spune că ,, e normal să prezint în limba română din moment ce noi aici trăim, am învățat la școli românești,,.

Una dintre interprete a dat glas renumitului cântec românesc  de cătănie ,, Când era ca să-mi petrec, mi-a venit ordin să plec….,, iar fanfară militară otomană Mehter a intonat impecabil cântecele patriotice românești ,,Treceți batalioane române Carpații,, precum și ,, Drum bun, drum bun, toba bate,,. Pe scenă era la loc de cinste drapelul României.

VIDEO

Și la standurile cu produse tradiționale se vorbește românește, amabilitatea fiind la tot pasul întâlnită.

Felicitări organizatorilor!

Program: joi, între orele 17 şi 23, vineri, sâmbătă şi duminică, între orele 11 şi 23, Cetatea Oradea.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu