Primarul evazionist Kovacs: Până la sfârșitul anului tarifarea nu va mai fi făcută pe persoană ci pe greutatea sau volumul deșeurilor reziduale

• publicat la: 9 august 2019
Primarul evazionist Kovacs: Până la sfârșitul anului tarifarea nu va mai fi făcută pe persoană ci pe greutatea sau volumul deșeurilor reziduale

Primăria  Carei postează pe pagina sa de Facebook  un anunț al primarului evazionist Kovacs privind colectarea selectivă a deșeurilor contribuabililor careieni, calitate pe care edilul careian nu o are.

Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie pentru locuitorii municipiului Carei, fiind impusă de legislația în vigoare. Noul regulament de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare pe raza municipiului, adaptat noilor cerințe legislative, a fost aprobat în ședința din 30 iulie 2019 a Consiliului Local Carei.
Primarul Eugen Kovacs lansează un apel către locuitorii municipiului Carei de a-și colecta selectiv deșeurile, separând materialele reciclabile precum hârtie, carton, plastic, metal și sticlă, de restul deșeurilor reziduale.

”Rog careienii să își colecteze selectiv deșeurile, să își ia saci de la Bio Florisal cei de la case. Pe baza noului regulament, vom impune și societății de salubrizare să asigure ridicarea la timp a deșeurilor și să asigure transportul selectiv al acestora. Din păcate, în prezent nici firma de salubrizare nu face suficiente lucruri în acest sens, dar nici careienii nu își colectează selectiv deșeurile. Problema gestionării activităților legate de deșeurile menajere a fost delegată viceprimarului Ludovic Keizer”, a declarat primarul Kovacs.
Primăria Carei va amenaja două rampe de depozitare, una pentru moloz, iar cealaltă pentru deșeurile vegetale. Cele două rampe vor fi situate în spatele fostei uzine TRUM. Deșeurile vegetale și molozul (fără să conțină pământ și resturi din lemn) vor fi preluate în mod gratuit de la populație.
Societatea Bio Florisal va fi obligată să își îmbunăptățească serviciile, în condițiile în care Consiliul Local Carei a aprobat majorarea tarifelor de salubrizare cu 21,72%. ”De câtvea luni, Bio Florisal a insistat asupra modificării tarifelor. Am dispus ca viceprimarul Ludovic Keizer să se ocupe de această temă. Drept urmare, Consiliul Local a aprobat o majorare de 21,72% a tarifului. Însă vom impune societății Bio Florisal să respecte programul stabilit, să aplice colectarea și transportul selectiv al deșeurilor”, a declarat primarul Kovacs.
De asemenea, noua legislație intrată în vigoare prevede modificarea modului de tarifare. Până la sfârșitul anului, tarifarea nu va mai fi făcută pe persoană, ci pe greutatea sau volumul deșeurilor reziduale, se specifică în anunț.

comentarii

de Reality la 9 august 2019 - 20:15

O intrebare simpla:Cine locuieste in bloc,cat o sa plateasca,daca cum a fost mentionata mai sus tarifarea o sa fie facuta pe greutatea si volumul deseurilor???

de Buletin de Carei la 9 august 2019 - 20:24

Poate va fi pus un cântar la ușa tomberonului…..

de Reality la 10 august 2019 - 14:36

O.k pune un cantar in fata tomberonului,si fiecare persoana cantareste cantitatea gunoiului,dar totusi CUM o sa face FACTURAREA,de unde o sa stie CINE cate cantitate de gunoi a pus in containere,sau o sa instaleze o camera,trebuie zis la CONDUCEREA primariei cu tot respectul ca sa instiinteze locatarii careieni mai amanuntit cu acest sistem in privinta colectarii deseurilor.

de Buletin de Carei la 10 august 2019 - 15:30

Păi….poate va fi un cântar electronic, legat direct la firma de salubrizare, care va înregistra consumatorul după un cod anume…soluții se găsesc, depinde ce se urmărește.

de Reality la 10 august 2019 - 18:28

O sa functioneze cantarile pana cand tiganii nu o sa strica,oricum sunt vizitatori zelosi la gunoaie, de exemplu si cheile cu care ar fi trebuit sa deschidem usile nici o luna nu am putut folosi,degeaba a dat Florisalul cheie la clienti,usile tot timpul DESCHIS a ramas,dar o incercare merita o sa vedem in realitate cum va fi.Cu tot respectul.

de Maria la 12 august 2019 - 10:54

Cine si cum va determina cantitatea (greutatea si volumul) gunoaielor?Vorbim iarasi fara sa fi rezolvat detaliile in prealabil?E foarte important sa se rezolve problema aceasta,nu neaparat pentru a incasa bani ci pentru a ocroti mediul in mod corespunzator.Deocamdata nu suntem in stare sa rezolvam nici macar problema devastarii containerelor de catre cautatorii de resturi…In ce ma priveste,sustin si voi respecta masurile menite sa ne asigure curatenia orasului.Cred ca si concetatenii nostri vor fi de acord,ca e mai bine sa traim intr-un oras curat si bine gospodarit.

de Closca la 12 august 2019 - 18:17

Ca in filme cu prosti

Lasati un comentariu