Bărbat cu dubla cetăţenie româno-maghiară cercetat pentru contrabandă

• publicat la: 26 septembrie 2019
Bărbat cu dubla cetăţenie româno-maghiară cercetat pentru contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit, în zona de competenţă și în Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, peste 15.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 155.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

Un cetăţean român a fost sancţionaţi contravenţional, iar un alt bărbat cu dubla cetăţenie româno-maghiară este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

* În data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 16.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Vicşani feroviar, judeţul Suceava, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra trenului internaţional de călători, care circula pe ruta Vadul Siret – Suceava.

Astfel, echipa de control a descoperit în podul unui vagon, ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 2.280 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că ţigările aparțin cetăţeanului român T. D., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

Ţigările în valoare de 3.420 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul român a fost sancţionat contravenţional, de către autorităţile vamale, cu amendă în valoare 10.000 lei.

    *  Tot ieri,  polițiștii de frontieră din cadrul STPF Satu Mare au  oprit în trafic, pentru control, în localitatea Halmeu, un autoturism marca Ford Transit, înmatriculat în România. Mașina era condusă de către un bărbat cu dublă cetățenie, româno-maghiară, F.L., în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare. Existând suspiciuni că acesta ar transporta produse din tutun, mașina și persoana au fost conduse la sediul STPF Satu Mare pentru efectuarea verificărilor.

La controlul efectuat asupra mașinii, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în caroseria mașinii, 319 pachete cu ţigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 3.732 lei.

Șoferul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar mașina, în valoare de 14.100 lei, folosită la transportul țigărilor, a fost indisponibilizată până la finalizarea anchetei.

 

* Şi polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, trei persoane care transportau colete voluminoase spre interiorul țării.

Poliţiştii de frontiera au intervenit pentru reţinerea acestora, dar deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.           Imediat au fost anunțate despre caz autoritățile de frontieră ucrainene, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite 8 colete care conțineau cantitatea de 12.720 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 148.824 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Lasati un comentariu