Elevi careieni la vernisajul expoziției de fotografie „Delta Dunării”

• publicat la: 26 septembrie 2019
Elevi careieni la vernisajul expoziției de fotografie „Delta Dunării”

Joi, 26 septembrie 2019, de la ora 13.00, la Castelul Károlyi din municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de fotografie „Delta Dunării”.

În cadrul evenimentului a luat cuvântul dr. Hágó Attila Nándor, șef de secție la Muzeul Municipal Carei, care a prezentat detalii despre fascinanta zonă a Deltei Dunării și despre acest proiect fotografic inedit care ne prezintă frumusețea florei și faunei specifice Dobrogei.

Expoziția cuprinde 60 de fotografii color realizate de Daniel Petrescu, Mihai Petrescu, Iliuță Goean, Valeriu Leonov, Mihai Baciu. Alături de fotografii există și trei panouri cu informații utile atât despre clima relieful, fauna și flora specifice Deltei, cât și despre legende populare și mituri care au apărut în comunitatea din această zonă.

Caracteristicile geografice, istorice, spirituale şi etnice fac din pitoreasca Dobroge cel mai atractiv şi interesant loc al României, unde diversitatea este caracteristica principală. Peisajul Dobrogei și legendele locului au fascinat întotdeauna pe cei ce au trecut prin acest ținut, fie ei călători, cotropitori, localnici ori artiști.

Evenimentul s-a bucurat de prezența  biologului dr. Karácsonyi Carol, alături de două clase de elevi de la Liceul Teoretic Carei, însoțiți de profesorii coordonatori Gabriela Mențiu și Vlad Pașca.

Manifestarea culturală a fost organizată cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, Muzeului Județean Satu Mare, Muzeului Municipal Carei, Direcției de Cultură a municipiului Carei, Clubului Foto „Vasile Vénig László” Carei și Centrului de Promovare A Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Lasati un comentariu