Garda de Mediu precizează: ,,În câteva ore se vor termina de procesat dejecțiile și se va trece la dezinfectarea zonei,,

• publicat la: 5 septembrie 2019
Garda de Mediu precizează: ,,În câteva ore se vor termina de procesat dejecțiile și se va trece la dezinfectarea zonei,,

Urmare a faptului că duhoarea dinspre societatea de producerea a biogazului persistă am luat legătura din nou cu Garda de Mediu. Lamentările unor tufe  la secțiunea ,,comentarii,, nu aduc nimic benefic pentru locuitori și nici pentru oraș ci confirmă doar incapacitatea autorilor de a acționa pentru înlăturarea  disconfortului.

Potrivit celor declarate de comisarul șef  al Gărzii de Mediu, Vasile Fănățan, unitatea de producere a biogazului va elibera peste câteva ore platforma de dejecțiile cu miros pestilențial și va trece apoi la operațiuni de dezinfectare a locului.

Duhoarea pestilențială care plutește de luni de zile peste municipiul Carei se datorează faptului că nu au fost respectate condițiile prevăzute în Autorizația de Funcționare eliberată de Agenția de Protecție a Mediului Satu Mare.

Societatea a produs inițial biogaz din  resturi vegetale , fapt ce nu a afectat locuitorii orașului. Abia după eliberarea autorizației pentru procesare resturi animaliere și dejecții au început problemele. Astfel, din luna mai a acestui an, tot mai mulți careieni au fost revoltați de duhoarea pestilențială ce nu le permitea nici măcar aerisirea locuinței.

Materia primă de origine animală folosită la producerea biogazului ar fi trebuit păstrată în recipiente închise etanș, în camere frigorifice pe timp de vară, pentru a nu afecta populația prin mirosul emanat.

Cu toate că neplăcerile au apărut din luna mai, primarul evazionist Kovacs a luat legătura cu instituțiile de mediu abia ssăptămâna trecută, potrivit celor declarate de persoanele din conducere. Abia la sfârșitul lunii august primarul evazionist a catadicsit să  spună la Agenția de Protecție a Mediului…,,veniți , că trebuie făcut ceva,,. Acesta e interesul manifestat de cel plătit din bani publici pentru a gestiona un municipiu.

Rămâne de văzut  dacă cele precizate de conducerea Gărzii de Mediu vor fi respectate de societatea care a creat luni de zile un disconfort accentuat careienilor.

Buletin de Carei

comentarii

de Reality la 5 septembrie 2019 - 10:55

Semnaturile multe pe Avaaz.org.Si asta trebuie aratat pentru seful de la Garda de Mediu.

de Buletin de Carei la 5 septembrie 2019 - 12:27

Tabelul cu semnăturile trebuie depus cu număr de înregistrare la secretariat la Garda de Mediu, altfel nu au nicio valoare.

de Buletin de Carei la 5 septembrie 2019 - 15:34

Harap Alb e postacul de serviciu, acelasi cu ciuciu si pro ciuta….limbajul pestilential te da de gol. Pune mana si munceste nu mai sta la mila banului public. Comentariile cu
injuraturi si limbaj specific agramatilor vor fi sterse. Argumentele si limbajul civilizat sunt acceptate.

de Glasul.info la 5 septembrie 2019 - 19:59

Vizita la Carei a fost una memorabilă și prin mirosul acela de „neuitat”. De revenit vom mai reveni la Carei pentru că acolo avem niște prieteni deosebiți, însă sperăm din tot sufletul că se va rezolva situația cu acele mirosuri îngrozitoare.

de ion la 9 septembrie 2019 - 04:35

Si ieri dimineata(08.09)s-a simtit intens mirosul groaznic.Oare pana cand se mai joaca cu rabdarea careienilor?

de Buletin de Carei la 9 septembrie 2019 - 08:28

Primăria Carei nu este interesată în eradicarea sursei care provoacă aceste neplăceri ci doar de colectarea taxelor și impozitelor pentru a-și asigura salariile.

de ion la 9 septembrie 2019 - 15:02

@bdc.Nici garda de mediu,dsvsa,dsp.nu se omoara ca sa rezolve aceasta problema.

de Buletin de Carei la 9 septembrie 2019 - 16:02

Cum să se omoare dacă toți fac parte din grupul de interese? In orice alta țară civilizată era demult rezolvată problema…dar aici e vorba de foști nomenclaturiști care se protejează unul pe altul.

Lasati un comentariu