La Carei deranjează dacă informezi și despre lucru negative…recunoscute de altfel

• publicat la: 8 septembrie 2019
La Carei deranjează dacă informezi și despre lucru negative…recunoscute de altfel

Din lipsa spiritului gospodăresc sau poate doar din cauza micilor răutăți, unii cititori sunt supărați pe Buletin de Carei pentru că oferim informații ,,negative,,. Comentatorul recunoaște că există lucruri negative în Carei dar este deranjat pentru că acestea sunt semnalate.

Pe domeniul public careian o conducere exclusiv UDMR a Careiului menține constant o mizerie controlată de ani de zile în jurul singurei săli de sport cu tribune. Este sala de sport unde an de an se desfășoară cel mai amplu turneu internațional de handbal juvenil din România în organizarea familiei regretatului sportiv careian Mircea Dohan. Sub egida Federației naționale de Handbal din România.

Tot în această sală de sport au loc orele de educație fizică de la Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și pe vreme ploioasă elevii traversează o curte plină de noroaie înainte de a intra la ore.

DE CE ar trebui să ascundem această situație mizerabilă și rea voința unoer gospodari de carton aflați la conducerea orașului Carei?

Din ce motiv ar trebui să ținem secretă incompetența unor angajați care iau un sac  de bani pentru a gospodări municipiul Carei?

Comentatorul nu este supărat numai pentru că am dezvăluit cum (nu) gospodărește  orașul administrația Kovacs-Keizer-Beko ci și pentru faptul că există sate de români în jurul Careiului.

Imre nu scrie  niciun cuvânt despre șvabi aduși la Carei pentru  ,,a influența  demografia,, zonei așa că presupunem că nu are nicio noțiune despre Reforma Agrară din 1921 prin care au fost  recompensați românii  care au luptat pentru eliberarea Transilvaniei și au contribuit la Marea Unire din 1918.

Românii sunt la ei acasă în orice colț din această țară așa că nu își au locul toate aceste incitări și provocări.

La fel cum nu își are locul nici prigoana împotriva învățământului de meserii în limba română la Carei unde în clasele ce pregătesc vânzători sau tapițeri sau plăpumari sau lucrători comerciali nu au acces copiii românilor pentru că sunt exclusiv în limba maghiară.

Egalitatea în drepturi a românilor din România cu minoritățile nu există. În timp ce minoritățile au asigurat învățământul în limba lor maternă pentru românii din Carei acesta este îngrădit când vine vorba de clasele de meserii amintite!

Buletin de Carei

comentarii

de Ocdi la 8 septembrie 2019 - 19:32

Da adica imre recunoaste ca magiarii au dus o politica de exterminare/magiarizare a elementului autohton romanesc prezent aici de milenii, si atunci normal, ca daca au disparut ajutati de magiari au trebuit sa fie adusi inapoi, da, adica tot de aici di tara stramoseasca pe care altii venetici au vise si cosmaruri cand aud de vlahi, bolohi, blachi, daci, dakoi, stim ca ii doare.

de Ocdi la 8 septembrie 2019 - 19:32

si vrea sa demonstreze mintind de ingheata arcticul ca el a venit aici pe terra vacuum, stim ca strohul are multe grade si palinka la fel, dar totusi a fi tampit si nesimtit vad ca la unii e opera de arta, va salutam

de Pui la 9 septembrie 2019 - 11:29

Draga dn.Merk am o sensibilitate deosebită pentru acest subiect.Ce ați scris acolo arata in supsidiar o ura mocnită fata de români.Dumneavoastra sunteți șvab și aceste meleaguri v-au primit în 1710 .De ce românii care au venit după 200 de ani nu au același drept pe care l-ați avut dv. atunci cînd ați venit de la Ulm.Dv. sunteți problema lasinduva maghiarizați de buna voie și fiind mindrii că sunteți maghiari.Se întorc în morminte strămoși dv.cind văd că ați înlocuit minunata și magnifica cultură și limba germana cu ceva inisifiant adică maghiarismul și intoleranta.Cum puteți să spuneți că sunteți șvabi cea ce înseamnă că ați venit din Sovabia superioara și sunteți germani 100% dacă ați renunțat la limba și cultura raminind cu un simulacru de obiceiuri.Cine va oprit că după 1990 să vă pregătiți profesori și să introduceți limba germana la liceul Catolic pe care ungurii cu minuta lor l-au desfintat
.Clădirea liceului este construita de comunitatea germana iar șvabii au inaugurat deschidera liceului in loc de limba germana in maghiara in prezența lui Kelemen Hunor cu mare fast.Domnule Merk dv.germanii ați distorsionat componența etnică din zona fiind mindrii că sunteți unguri.La recensămînt in loc sa vă declarați germani ați declarat că sunteți unguri.Ce poate arătăm toleranta mai mare decît alegerea in functia supremă a unui german Iohannis .oArDin păcate germanii din zona nu au răspuns cu aceiași moneda ba dimpotrivă au ales în continuare un ungur primar.Dn.Merk oare cum se numește acest comportament.Puneti mînă și refaceți școlile germane și studiați minunata cultura germană în limba maternă germana.
Ar mai fi multe de spus dar ca concluzie coloniști nu suportă ați coloniști.Non coment.

Lasati un comentariu