Lansarea volumului „Gyújtottamgyertyákat“ (”Am aprins lumânări”) la Castelul Karolyi din Carei

• publicat la: 28 septembrie 2019
Lansarea  volumului „Gyújtottamgyertyákat“ (”Am aprins lumânări”) la Castelul Karolyi din Carei

Vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc lansarea volumului „Gyújtottam gyertyákat“ (”Am aprins lumânări”), avându-l ca autor pe inginerul sătmărean Erdei Péter. Lansarea de carte în limba maghiară nu a mai adunat public numeros cum a fost în cazul lansării volumului despre colonizarea șvabilor sătmăreni. Spre deosebire de evenimentul  din 26 septembrie moderat de prof.dr.Teodor Ardelean , directorul Bibliotecii Județene Maramureș la care  cetățeanul Kovacs Eugen a ales să poate o ținută de…stradă, la această lansare a venit tras la 4 ace. Despre eșarfă nu aducem vorba. Sperăm ca această informație să fie tratată ca atare adică doar ca o informare  despre ținuta primarului din municipiul Carei la diverse manifestări.

Ținuta vestimentară din 26 septembrie de la lansarea volumului „Colonizarea germană în comitatul Satu Mare”, prima ediție în limba română….

Ținuta din 27 septembrie de la lansarea volumului în limba maghiară „Gyújtottam gyertyákat“ …

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Eugen Kovács, primarul municipiului Carei și autorul, Erdei Péter, care a adresat cuvinte de mulțumire celor prezenți și a expus câteva din impresiile pe care le-a avut de-a lungul carierei dar și în perioada când a scris cartea. Volumul a fost prezentat publicului de către Enyedi Anna-Regina și Adrian Ştefănuţi.

În volumul bogat în ilustrațiii, autorul își descrie amintirile legate de lucrările de iluminat al clădirilor importante din județul Satu Mare din ultimii 20 de ani.

La finalul manifestării, autorul a acordat autografe doritorilor și a răspuns cu drag întrebărilor adresate de public.

Pe lângă prezentarea cărții, spectatorii au putut admira și o mică expoziție de fotografie cu imagini care se găsesc și în volumul lansat. Fotografiile au fost realizate atât de către autor, cât și de către artiști fotografi din Carei, Satu Mare și Oradea.

Lasati un comentariu