Municipiul Carei la 75 de ani de la eliberarea de sub ocupația hortystă

• publicat la: 30 septembrie 2019
Municipiul Carei la 75 de ani de la eliberarea de sub ocupația hortystă

Vom sărbători la data de 25 octombrie 2019 aniversarea a 75 de ani de la eliberarea Careiului de sub ocupația hortystă. Data de 25 octombrie este și Ziua Armatei. Ca în fiecare an, se vor aduna la Carei  înalte oficialități ale  statului român. Fiind an electoral e posibil să vină chiar președintele țării, premierul și mai mult ca sigur câțiva dintre candidații la prezidențiale.

Va sosi și Divizia Gemina de la Cluj Napoca și posibil elevii liceului militar de la Alba Iulia.

Se va continua și la ceas aniversar a 75 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupați hortystă bătaia de joc privind lipsa de vizibilitate a Monumentului Ostașului Român?

Armata Română va sta din nou de strajă cu fața la arborii de tuia de peste 9 m înălțime de după care se vede doar vârful obeliscului impunătorului monument de for public????

La aniversarea a 75 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația hortystă acesta se află sub dictatura UDMR istă. Niciun român nu se află în conducerea municipiului Carei. Conducerea  exclusiv UDMR a Careiului refuză să pună în valoare Monumentul Ostașului Român. La fel și în cazul  ansamblului monumental dedicat lui Avram Iancu și lăsat intenționat în paragină deși există aprobat un proiect pentru reabilitarea lui. Niciun partid românesc nu a luat atitudine față de această situație, față de acest afront adus românilor.

Niciun parlamentar sătmărean nu a luat atitudine pentru afrontul adus românilor care își cinstesc eroii. Nici măcar ministrul Apărării Naționale care este sătmărean. Niciun candidat la alegerile prezidențiale nu a venit pe granița de NV a României pentru a vedea cum arată monumentele simbol ale românilor și cum sunt puse în valoare, indiferent că vorbim de Carei sau Satu Mare. Oare pe cine vor ei să reprezinte? Doar pe românii dinafara arcului carpatic?

La Carei, municipiul cu conducere EXCLUSIV UDMR, ni se interzice amplasarea pe domeniul public a unui catarg cu drapel românesc, drapelul național, de către consilierii UDMR majoritari în Consiliul Local Carei.

Primarul evazionist Kovacs, președintele UDMR, afirmă ,,nu provocați maghiarii,, în plină ședință a Consiliului Local la proiectul prin care solicitam aprobarea pentru amplasare catarg cu drapel național pe domeniul public din Carei. Și totul se petrece în orașul în care elevii români nu au acces la învățământ în limba maternă, limba oficială a statului, la clasele de meserii care pregătesc vânzători, tapițeri sau saltelari.

Așteptăm în continuare eliberarea TOTALĂ  și nu doar parțială a municipiului Carei din România.

Daniela Ciută

 

comentarii

de Vocea Careiului modernizat la 30 septembrie 2019 - 18:03

Tuia cu 9 m inaltime,devine oraselul la mare inaltime,pe un nivel extramoderne,modernizat ca orice oras euroPENE,cu multe locuri de munca,atata ca si PENE pe broasca,cu mare speranta in inimile noastre,bucurati va de viata.
.

de Pui la 30 septembrie 2019 - 19:29

25 octombrie este ziua Mj.Sale Regele Mihai.Atunci au trecut granița trupele romane că un omagiu regelui nostru.

de biberach la 30 septembrie 2019 - 19:56

la noi in germania nu este ascuns nici unul monument

de dorel la 1 octombrie 2019 - 19:23

„eliberat” pentru a fi reocupat dupa 1990. Armata romana din una din poze dand onorul la tuia ce acopera monumentul. cred ca rade adminstratia ungureasca actuala de noi de se sparge… Doamne, iarta-ne…

de HarapAlb la 1 octombrie 2019 - 20:36

Vai, vai, ce de minciuni…… de ce nu fotografiezi monumentul din fata, de unde se vede???? De ce il fotografiezi din lateral???? Tu nu fotografiezi monumentul, ci tuia….. Acolo in poza respectiva monumentul este in dereapta soldatilor, si nu in fata lor pe dupa tuia…. Careiul chiar ca e ocupat si nu se elibereaza pentru unii care viseaza, e ocupat Careiul de careieni, de romani si maghiari care locuiesc in pace in acest orasel, unde conducerea e aleasa de noi careieni !!!!

de Buletin de Carei la 1 octombrie 2019 - 21:16

Vai, vai , ce supărare mare pe capul vostru…vă cedăm GRATIS tuia să îi puneți roată la Petoffi, să vedeți ce frumos vor arăta acolo. Acum e așa de gol de jur împrejur că zici că e pustiu. Jos Dictatura UDMR din Carei! Vrem monumente românești vizibile și reabilitate! Egalitate în drepturi pentru toți locuitorii! Noi careienii născuți aici de sute de generații cerem abolirea dictaturii și tratamente egale pentru toți locuitorii, dreptul la învățământ în limba română și pentru copiii românilor care vor să învețe meserie.

de HarapAlb la 1 octombrie 2019 - 21:35

Nu vorbii in numele Careienilor, ca tu nu reprezinti Careienii….. noi suntem reprezentati de conducerea orasului pe care i-am ales !!! Ca sa fie alesi trebuie sa fire votati de majoritatea Careienilor, si nu de familia Ciuma !!! Ce drept la invatamant??? Anul acesta a vrut sa porneasca o firma o clasa in limba romana in loc de limba maghiara, pentru ca atat ai batut din gura, si nu au fost candidati!!!! Deci firma respectiva a pierdut o clasa, a pierdut angajati, meseriasi din cauza ta !!!!

de Buletin de Carei la 1 octombrie 2019 - 21:44

Ati executat firma concurentă pentru ca să aibă elevi cei din Foieni. Românii din Carei nu au dreptul la învățământ profesional în limba maternă! Se încalcă dreptul constituțional la învățământ în limba maternă. Jos dictatura UDMR din Carei!

de Pui la 4 octombrie 2019 - 13:58

Ce am făcut după 75 de ani tot ungurii conduc orașul.

de Pui la 4 octombrie 2019 - 14:22

La 25 oct. sărbătorim același lucru dictatura UDMR la Carei.Singurul scop al maghiarimii este destabilizarea cu orice preț a României prin sabotarea cu orice preț aratind că în România nu e bine și numai revenirea la Ungaria ne mai poate salva.Halal conducători avem.Cum îi turcul și pistolul.

de stefan petkes la 7 octombrie 2019 - 01:03

pizda proasta de ciuta, te cut in gura cum te prind muisto, ai belit pula de data asta, aibsa vezi cum e sa iei o plula in gura comunista jegoasa ce esti.
ps: ia.l pe turau cu tine, va fut pe amandoi de nu va vedeti jegosilor

de adi la 7 octombrie 2019 - 08:14

Civilizatia si educatia specifica isi spune cuvantul. Acestia sunt cei care critica Buletin de Carei. Asta le este valoarea, capacitatea intelectuala de fapt.

de careienii la 7 octombrie 2019 - 11:09

daca si primarul da exemplu de exprimare pornografica la sedinte atunci cum sa nu ia exemplu si neamurile sale?

de radu la 7 octombrie 2019 - 11:47

poate e nevoie de acei tuia ca sa se ascunda cand cauta mascatii drogurile…stii ceva eugene? poate stie lajos.

de avram iancu la 17 octombrie 2019 - 06:04

patkes veziti de treaba ta si nu ameninta ca sar putea sa o iei pe cocoasa si sa pleci dincolo de valaj

de simion la 17 octombrie 2019 - 07:41

istvan asta latra din spatele gardului la femei ca ochi in ochi cu barbatii nu are curaj

Lasati un comentariu