Primarul Kovacs a refuzat o donație de carte românească

• publicat la: 27 septembrie 2019
Primarul Kovacs a refuzat o donație de carte românească

În cadrul lansării de carte de ieri, 26 septembrie 2019, prof. dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare a afirmat că a dorit să facă o donație substanțială de carte românescă către Biblioteca Municipală Carei din subordinea Primăriei dar a fost refuzat de către primarul Kovacs.  Acesta ar fi afirmat nici mai mult nici mai puțin că ,,nu ne trebuie…avem și așa destule cărți,,.

Din conducerea municipiului Carei nu face parte niciun român.

Vă reamintim că și ,,Cartea suferințelor,, semnată de scriitoarea româncă din Carei, Otilia Marchiș, se află la Bibblioteca Municipală Carei datorită unei donații și nu implicării Primăriei de cinstire a memoriei personalităților locale.

http://www.buletindecarei.ro/2018/03/donatie-de-carte-la-biblioteca-municipala-carei-cartea-suferintelor-de-otilia-marchis.html

Biblioteca Municipală Carei este recunoscută pentru condițiile impropri în care funcționează după ce a fost scoasă din Castelul Karolyi unde funcționa. Inițial s-a spus că mutarea este provizorie, pe durata renovării Castelului dar apoi nu s-a mai dorit revenirea în spațiile rezervate bibliotecii. În locul sălilor în care funcționa Biblioteca Municipală s-au amenajat camere de oaspeți dotate  cu băi.

Aşa arată la ora actuală Biblioteca Municipală Carei. Daţi click pe link ul de mai jos pentru a urmări materialul Video.

https://www.youtube.com/watch?v=Ls-u44Zjkc8&feature=youtu.be

Prof. dr. Teodor Ardelean desfășoară o activitate asiduă de promovare, de distribuire a  cărții în mediile defavorizate din acest punct de vedere. Bunele și onorabilele sale intenții nu au fost bine primite la Carei de către gospodarul șef al orașului.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/primaria-carei-vrea-sa-construiasca-o-biblioteca-noua-pe-locul-fostelor-sere-de-langa-parc.html

comentarii

de Maria la 27 septembrie 2019 - 18:41

Gospodarul sef al orasului isi da intreaga masura a capacitatii sale intelectuale refuzand donatia de carti.Nu e nevoie sa spunem noi,ne arata el singur de ce e in stare-dar,desigur,daca atrage cineva atentia asupra nivelului jenant de cultura al edilului este imediat acuzat de incitare la ura interetnica.Am o veste pentru corul sau de laudatori:prostia nu are etnie!!! Bantuie prostia printre voi si va faceti ca nu vedeti!Rusine!

Raspunsuri

Lasati un comentariu