Sadism la Centrul Cristiana din Carei după instalarea noului director interimar

• publicat la: 19 septembrie 2019
Sadism la Centrul Cristiana din Carei după instalarea noului director interimar

Păcăliciul Careiului dezinformează din nou opinia publică. De fapt face doar ce știe. Angajat pe criterii politice de fostul nomenclaturist și actual evazionist, primarul Kovacs, acesta scrie după cum i se dictează. Și ascunde de ochii cititorilor faptele reale petrecute în Centrul Cristiana.

Pentru doritorii de informații reale, Buletin de Carei informează că la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei  s-a petrecut o nouă grozăvie după ce directorul Gheorghe Pop a renunțat la interimat în data de 13 septembrie 2019 și a revenit la locul său de muncă de la Casa de tip familial ”Andreea”. Noul director interimar este Casian Boloș. Vă reamintim că directorul Gheorghe Pop a fost supus linșajului mediatic și pe vremea când era la conducerea fostului Cămin de Bătrâni tot datorită păcăliciului Careiului care era pe atunci în solda altui politician. Toate comisiile de anchetă și organele de control de la acea vreme nu au găsit nimic ilegal sau deplasat în activitățile sale dar păcăliciul nu a mai postat rezultatele acelor anchete. Scandalul iscat la acea vreme era de fapt pentru eliberarea postului de conducere. Potrivit documentele constatatoare, Gheorghe Pop nu s-a făcut vinovat de niciuna din acuzele lansate de actualul consilier al primarului evazionist din Carei.

Potrivit satmareanul.net , o agresiune sadică și  impardonabilă a avut loc în data de  17 septembrie 2019, la „centrul goazei” de pe str. Tiream nr. 12 din Carei, adică la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana”. Unul dintre beneficiarii internați în această instituție, Mihai T., în vârstă de 24 de ani, a fost zvântat în bătaie, cu coada unei mături, de către Dorina Babici (care este angajată pe funcția de administrator).

Beneficiarul Mihai T. este internat de câțiva ani la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei deoarece a fost diagnosticat cu tulburări de comportament. În ciuda acestui diagnostic, el a reușit să termine chiar și cursuri postliceale la Satu Mare, făcând naveta în fiecare zi, tulburările sale de comportament manifestându-se rar grație tratamentului medical care-i era administrat. Conform unor angajați din cadrul Centrului „Cristiana”, medicația pe care o primește (și) acest beneficiar induce, în general, o stare de calm vecină cu apatia – aceasta find, dealtfel, una din explicațiile faptului că Mihai T. a îndurat,  fără nici un fel de încercare de sa riposta, loviturile cu coada de mătură “administrate” se scrie de către satmareanul.net.

Dat în folosință în 2015 (după ce a fost construit și dotat mai ales din fonduri de la Banca Mondială), Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei are capacitatea de a îngriji până la 48 de beneficiari (persoane cu handicap neuropsihic şi neuromotor) și – conform comunicatului oficial din ziua inaugurării – “ asigură beneficiarilor servicii de îngrijire, recuperare-socializare şi de reintegrare familialală şi comunitară, oferite de un personal calificat, în locaţii amenajate în conformitate cu standardele din domeniul protecţiei de tip rezidential al persoanelor cu handicap”.

Prin urmare, beneficiarii internați în această instituție  necesită o atenție speciala din partea angajaților. În mod normal – legal și moral -, această “atenție specială” nu ar trebui să includă și administrarea de bătăi cu coada măturii celor care, lipsiți de apărare, oricum sunt bătuți de soartă.

comentarii

de IOAN la 25 septembrie 2019 - 14:35

In acest articol apare nume si prenume , in consecinta ar trebui afisat nr autorizatiei de prelucrare a datelor cu caracter .

de IOAN la 25 septembrie 2019 - 14:41

Inainte de a prelua articolul se putea face o minima investigatie jurnalistica ( asa de bun simt ) .

de IOAN la 25 septembrie 2019 - 14:46

Ar fi interesant de investigat cum a absolvit studii postliceale dat fiind faptul ca are probleme de comportament , sa vedem cum tine in mana un pix si daca stie sa si scrie numele si prenumele .

de Buletin de Carei la 25 septembrie 2019 - 19:56

Ioan sau …szesz, economistul ratat?

de IOAN la 26 septembrie 2019 - 09:02

????…. nu inteleg comentariul , dezvoltati subiectul

Lasati un comentariu