Salvați Festivalul Moților din Marna Nouă

• publicat la: 3 septembrie 2019
Salvați Festivalul Moților din Marna Nouă

Festivalul Moților de la Marna Nouă este în pericol de a nu fi ținut în acest an. Primarul comunei Sanislău de care aparține satul moților a plecat în concediu spunând că lipsește 3 săptămâni dar fără a da curs cererii sătenilor.

Festivalul Moților de la Marna Nouă are loc an de an la început de septembrie. La zilele comunei Sanislău nu a mai fost invitat grupul moațelor din Marna Nouă pentru programul cultural. Nici satul românesc Marna Nouă nu scapă de încercările de deznaționalizare. Lipsa banilor invocată de primar nu este un motiv pentru a nu avea loc tradiționalul Festival al moților din Marna Nouă. Mai ales că pădurea comunală a satului Marna este gestionată de primăria Sanislău.

Pentru ca Festivalul Moților să aibă loc este nevoie de câțiva sponsori care să suporte cheltuielile legate de deplasarea unor interpreți de muzică populară tradițională. Munca sătenilor este benevolă. Asociațiunea ASTRA Carei și filiala Carei Asociației refugiaților și Expulzaților din 1940 își anunță sprijinul pentru comunitatea de moți din Marna Nouă.

Festivalul Moților din anul  2014 a fost  patronat de către Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria și Consiliul Local Sanislău, Asociaţia Culturală ,,Nepoţii Iancului’’, Muzeul Județean Satu Mare, Centrul pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Satu Mare. Acum toți se fac că uită de Festivalul Moților din satul românesc Marna Nouă.

Buletin de Carei

 

comentarii

de hotu la 3 septembrie 2019 - 21:54

cand va fi si ziua cartierelor din oras

de barna la 4 septembrie 2019 - 07:44

rusine la primaria sanislau!

de Glasul.info la 4 septembrie 2019 - 15:23

Se caută pe orice cale suprimarea elementului identitar românesc aproape peste tot prin România dar mai ales prin astfel de zone cu dictatură UDMR-istă. Românii să nu se lase deznaționalizați, fiecare om are dreptul și obligația de a-și apăra valorile și reperele sale identitare.

Lasati un comentariu