,,Și noi am depus la Satu Mare coroană de flori la Troiță,, spun participanții la Școala de Vară Carei 2019

• publicat la: 2 septembrie 2019
,,Și noi am depus la Satu Mare coroană de flori la Troiță,, spun participanții la Școala de Vară Carei 2019

Participanții la Scoala de Vară de la Carei au participat la marcarea Dictatului de la Viena la Muzeul Județean Satu Mare și au depus  o coroană de flori pe traseul procesiunii, la Troița din Satu Mare, chiar dacă  comunicatul oficial al Muzeului Județean Satu Mare nu precizează nimic despre acești cursanți.

În perioada 26 august- 1 septembrie 2019 s-a desfășurat la carei o Școală de Vară având ca temă Dictatul de la Viena. Organizarea a aparținut Centrului pentru politici locale, Asociației refugiaților și expulzaților filiala Carei în colaborare cu Asociația cadrelor militare în rezervă filiala Satu Mare.

După simpozionul care a avut loc la Muzeul Județean Satu Mare a urmat  o procesiune prin centrul municipiului până la Troița românească, statuia lui Vasile Lucaciu și bustul lui Avram Iancu.

 

O coroană de flori a fost depusă de participanții Școlii de Vară Carei 2019 la Troița românească din centrul orașului.

La manifestare au luat parte și câțiva supraviețuitori din perioada raptului teritorial prin care România a fost dezmembrată.

Buletin de Carei

comentarii

de Glasul.info la 4 septembrie 2019 - 15:29

Ne-am simțit norocoși să ne aflăm la Carei și să avem posibilitatea de a asculta mărturiile foștilor expulzați și refugiați români în urma Dictatului de la Viena din 1940. Cu tot dramatismul lor și tristețea pricinuită de poveștile acelea cutremurătoare am considerat că suntem cu adevărat pivilegiați pentru că ni s-a oferit tocmai nouă privilegiul de a putea umple niște pagini goale din istoria neamului românesc, niște pagini de istorie ocultate vreme de multe și multe decenii la rând, cel mai probabil din interese politice sau idelogice.

de Buletin de Carei la 4 septembrie 2019 - 16:51

Mulțumim pentru prezență și mediatizare. Doar luând contact direct cu realitatea se poate aprecia cu adevărat situația existentă.

Lasati un comentariu