Alergie la tricolorul românesc din partea conducerii Primăriei Carei

• publicat la: 21 octombrie 2019
Alergie la tricolorul românesc din partea conducerii Primăriei Carei

Încă un eveniment din viața cetății la care primarul se rușinează să poate însemnele de primar dar nu renunță la cronicile angajatului său în care apare menționat cu calitatea de primar. După ce săptămâna trecută s-a ferit să vorbească românește la un eveniment finanțat de Primăria Carei. Până și lipsa panglicii tricolore române de la inaugurarea unei clădiri din Carei este o sfidare la adresa statului român pe al cărei teritoriu se află imobilul respectiv.

Consilierul personal al primarului ne informează că șeful său a tăiat panglica tricoloră maghiară la inaugurarea unei biserici reformate din Carei precum și a grădiniței reformate construite cu sprijinul guvernului din Ungaria. Deși materialul face referire la primar acesta nu apare decât ca simplu cetățean în toate imaginile. Nici pe paginile oficiale ale primăriei Carei nu se face referire la evenimentele unde este  prezent  primarul așa cum consemnează  consilierul său personal pe pagina sa socială.

La evenimentul de inaugurare a bisericii reformate din Carei a fost la loc de cinste și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba. Aici nu își trimite consilierul personal așa cum procedează când e vorba de ample manifestări românești precum cea a dezvelirii bustului lui Mihai Eminescu de la Carei sau la deschiderea lucrărilor Adunări Generale ASTRA de la Carei din 2017 , evenimente istorice în viața culturală a Careiului la care au participat conducerea Academiei Române, primari din țară și Republica Moldova, Instituția prefectului, episcopi și reprezentanți ai Mitropoliei Clujului și Feleacului, secretarul de stat din Ministerul Culturii, numeroși directori de instituții și președinți de asociații.

La fel a procedat evazionistul Kovacs și când e vorba de Ziua Culturii din România. De la acest eveniment a lipsit dar la cel dedicat culturii maghiare a fost prezent. Cartea scriitoarei românce din Carei, Otilia Marchiș a fost tipărită în limba maghiară decătre primăria Carei cu numele autoarei înlocuit cu o poreclă batjocoritoare. Acesta este tratamentul aplicat românilor din Carei de conducerea exclusiv UDMR.

Disprețul cu care tratează atât primarul Kovacs cât și președintele CJ Satu Mare activitățile românești de înaltă ținută din Carei au depășit deja granițele județului. Discriminarea promovată este cu atât mai mizerabilă cu cât este venită din partea unor demnitari ai statului român.

Nici până la ora actuală pe clădirea Primăriei Carei nu există plăci oficiale cu însemnele statului român iar placa memorială cu numele delegaților careieni români participanți la Marea Unire de la Alba Iulia este refuzată a fi amplasată pe clădirea Primăriei.

Primarul Kovacs a făcut din nou dovada faptului că nu reprezintă fiecare  locuitor al municipiului Carei ci doar pe cei  din grupul său de interes. Cu acordul tacit al instituțiilor guvernului în teritoriu și al altor instituții ale statului român care permit astfel de discriminări ale cetățenilor și sfidarea însemnelor srtatului român .

Buletin de Carei

comentarii

de gânditorul de la Hamangia la 21 octombrie 2019 - 19:33

De obicei nu fac comentarii la articole nesemnate de către autori, mai ales ale căror conținut este străbătut de incitare la ură față de o naționalitate conlocuitoare. De această dată însă, încalc propria regulă, deoarece vorbiți ostentativ de faptul că o comunitate creștină de altă confesiune decât cea ortodoxă a reușit, cu ajutorul statului maghiar, să înaugureze o biserică și o grădiniță, ceea ce ajută la menținerea membrilor unei etnii în păstrarea identității naționale. Mă mir că nu v-ați folosit de faptul că, demnitarii statului român au tăiat panglica tricolorului maghiar cu ocazia ceremoniei inaugurării. Ar mai fi de spus câteva lucruri, dar le las în seama dumneavoastră să le conștientizați, să le analizați și să trageți concluziile ce se impun, de care să țineți cont la scrierea unui nou articol. Și încă ceva, ar trebui să țineți cont de regulile gramaticale ale limbii române, deoarece aveți sarcina de a-i educa pe cititori în sensul cunoașterii unei limbi materne corecte. Exemplu: ”…dovada faptului că nu reprezintă fiecare locuitori al municipiului Carei” – corect ar fi fost – reprezintă fiecare locuitor -.

de Buletin de Carei la 21 octombrie 2019 - 19:57

De obicei postezi cu alt nume. Postări antiromânești. Denigratoare și incitatoare. Acum te faci că ești prin Franța uitând că urmele rămân chiar și pe traseele informatice. În căutarea unei identități apelezi la arta românească din preistorire chiar….Pe teritoriul României tricolorul românesc e cel oficial.

de Pui la 23 octombrie 2019 - 16:29

Vezi tu draga Ginditorule ca aceasta comunitate care vrea sa își păstreze identitatea în 1940 a deportat altă comunitate care vrea sa își păstreze identitatea printre ei și bunicii doamnei Ciuta.De aceia draga Ginditorule noi românii cădem pe Ginduri.

Lasati un comentariu