Cad cărămizi și țigle de pe casele vechi. Hotărâre de Consiliu Local nepusă în practică de UAT Municipiul Carei

• publicat la: 15 octombrie 2019
Cad cărămizi și țigle de pe casele vechi. Hotărâre de Consiliu Local nepusă în practică de UAT Municipiul Carei

La ședința CL Carei din data de 14 iunie 2019 s-a votat mărirea taxelor și impozitelor locale cu 4,6% pentru anul fiscal 2020.

În cadrul proiectului depus de Serviciul de Taxe și Impozite și votat de consilierii majoritari se regăsește și mărirea cotei adiționale de impozitare de la 300% la 500% pentru persoanele care lasă în paragină clădirile și terenurile deținute în intravilan și a celor care dețin terenuri agricole nelucrate timp de 2 ani consecutiv.

Nici această hotărâre a consiliului Local Carei și nici cea anterioară care prevedea plata impozitului de 300% pentru clădirile neîntreținute nu este pusă în practică. Cu alte cuvinte, primarul inițiază proiecte doar ca să fie la număr cât mai multe și nu pentru a le  și pune în practică.

Una din casele aflate în paragină este casa de pe strada Vasile Lucaciu de la numărul 41. Proprietara este avocat de meserie și  nu se preocupă de întreținerea acestei clădiri. Mai mult, a început construcția unei magazii și pe o porțiune din terenul vecinului uitând sau făcându-se că uită care sunt regulile proprietății.

De pe acoperișul casei în paragină se desprind  cărămizi care pun în pericol  viața celor care trec pe stradă sau a celor care se plimbă în curtea învecinată. La fiecare vânt puternic  se mai desprind  cărămizi de pe acoperișul lăsat de izbeliște.

Nimeni din Primăria Carei nu îndrăznește să pună în practică Hotărârea Consiliul Local de impozitare cu 300% inițial și apoi cu 500% a proprietarilor care nu își întrețin imobilele. Din păcate, unele lucrări de renovare a vechilor clădiri duc la pierderea   ornamentelor originale  de pe fațada clădirilor sau a gardurilor împrejmuitoare fără ca cei în drept să intervină.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu