Ghetoul din centrul Careiului. Fără contor de apă pentru fiecare apartament

• publicat la: 5 octombrie 2019
Ghetoul din centrul Careiului. Fără contor de apă pentru fiecare apartament

Condiții de ghetou  în imobilul Primăriei Carei folosit ca locuințe sociale în  plin centrul municipiului. Clădirea  este înconjurată de jur împrejur de instituții importante: Biblioteca Municipală, Casa de Cultură, sediul PSD, Primăria Carei, sediul Oficiului de Cadastru Carei.

NU EXISTĂ contor de apă pentru consumatorii care locuiesc în acest imobil.

Singurul contor se află în curtea Casei de Cultură. Oare cum se stabilește consumul de apă pe fiecare apartament? Cine plătește apa care curge din tavan și din pereții de pe casa scărilor?

Intrarea în acest așezământ al Primăriei Carei se face de pe strada 1 Decembrie 1918, singura arteră din municipiu încadrată în prima zonă de impozitare.  Calea de acces este mărginită de o parte de Direcția de drumuri din cadrul Primăriei Carei iar de cealaltă parte este  un teren pe care ambrozia crește la liber, nestingherită, printre gunoaie de tot felul.

Încă de la intrarea în imobilul Primăriei Carei  îți faci o impresie despre ce anume te așteaptă în interior. Apa curge pe casa scărilor izvorând din pereți iar șobolanii sunt la ei acasă. Excremente la tot pasul în grupurile sanitare, apa curge șuvoi din tavan fără ca proprietarul clădirii să manifeste cel mai mic interes pentru un astfel de focar de infecție.

Banii de chirie se încasează, locuri pentru cei care vin din alte localități și cărora li se fac mai apoi cărți de identitate….totul merge ca la carte în administrația Kovacs-Keizer-Beko. Acestora le vom plăti pensii speciale. Despre situația de la Carei nu se scrie și nu se ia atitudine cât timp plățile bine direcționate de conducerea Primăriei se fac mereu la timp.

Fostul internat al Liceului cu profil agricol Simion Bărnuțiu din Carei a ajuns acum al Primăriei Carei având ca destinație locuințe sociale. Deși imobilul este în proprietatea  Primăriei Carei de mai mult de 10 ani de zile, gornistul angajat ca și consilier al primarului evazionist  evită să specifice  cui aparține și face referire doar la fostul proprietar. Metode tipice folosite de foștii nomenclaturiști prin intermediul presei aservite.

Acestea sunt condițiile  de trai din locuințele sociale ale Primăriei Carei. Pentru aceste locuințe sociale nu se înghesuie beizadelele și angajații din Primăriei sau copiii lor. Nici la locuințele sociale de pe strada Doina, tot din centrul municipiului Carei, nu se înghesuie favoriții grupului de interes din primăria Carei.

Locuințele sociale nou construite pe strada Tireamului au fost  însă acaparate de copii de consilieri județeni, angajați ai Primăriei sau ai altor instituții, parcările fiind dovada vie a nevoilor de locuință socială a unora dintre beneficiari…Pentru mama cu 4 copii nu s-a alocat o locuință socială dar pentru persoane fără familii, unele cu salarii generoase iar altele având doar calitatea de copii de politicieni sau de șefi  nu a fost nicio problemă în a se acorda un apartament în imobilul nou construit de pe strada Tireamului. Șeful spațiului locativ din Primăria Carei este una dintre persoanele care a alocat pentru copilul său o locuință socială.

Lista celor care au primit locuinţe sociale. AICI

Criterii de acordare.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/locuinte-sociale-vs-locuinte-sociale-in-carei.html

comentarii

de scandalul ANL, care a dus la demisia Doinei Feher la 5 octombrie 2019 - 22:27

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher,  a semnat cu propria mânuță un document prin care fiul ei, Andrei Micle, ar urma să devină fericitul proprietar al unui apartament primit gratuit! PresaSM a obținut documentul care arată că declarațiile date de viceprimarul Feher se bat cap în cap cu dovezile clare și de necontestat!

( Ok ptr PNL)

de Buletin de Carei la 5 octombrie 2019 - 22:45

La Carei, președintele UDMR al Consiliului Judetean Satu Mare pune la conducerea unei institutii din subordine un consilier judetean adica incompatibilitate pe față, cu tupeu, cu 2 salarii de la aceeași institutie. Este vorba despre centrul de zi Alexandru. Documentele se pot consulata direct pe pagina Consiliului local. Are nevoie presasm de reclama la rubrica noastra de comentarii? Tot la Carei primăria plătește la greu pentru ca să nu apară nimic în presă înafară de omagii tipic comuniste la adresa conducătorilor foști nomenclaturiști comuniști. Deci de UDMR si PSD cu ALDE numai de bine…..Altă întrebare?

de nu poate la 6 octombrie 2019 - 13:05

fi in carei,poate sint proprietati nedeclarate
a lui dinca

de conu leonnida fata cu reactiunea la 6 octombrie 2019 - 15:17

„Lumea e un viciu. Oameni prinși în malaxorul de manipulare al mass-mediei, fără viață socială, trăiți parcă în incubator. Aceste personaje au creierul atrofiat, dar cu pretenții de a postula adevăruri. Oameni aflați într-o buclă a timpului perisabil, bolnavi, se pare, de uitare. În lumea nopții de Lăsata secului, personajele transformă realitatea în iluzie; masca devine un adevăr, iar confuzia duce la fandacsie și revoluție!”
(pro urbe ,pro urbe)

de ludovic la 7 octombrie 2019 - 11:56

si cum platesc oameni apa daca nu este contor? bat pe burta cei din primarie si cer banii de apa?

de pietroaiele de la agro la 8 octombrie 2019 - 16:16

era parca si o cantina dotata tacimuri oale inox camere frigorifice,ferma
agro-zootehnica ,sere legume fructe,pamint, biblioteca, cu 10.000 volume,tractoare cu remorci camioane,ateliere cu dotari strunguri freze
masini de gaurit ,bacuri cu menghine,truse scule..mobilier ,cabinets fizica chimie,laboratoare multifunctionale,s s facut si un inventar parca,a fost un liceu de top, multidisciplinary cu rezultate( nu i asa ferike ?)se faceau si bogracii ,mai sint Inca si niste poze
cime au tras usa stie.

de zaharia stancu( sa nu uiti darie) la 9 octombrie 2019 - 12:09

sa nu uitam scoala de conducere cu pista ,de tractoare,camioane si masini de astea cu categ b,numai helicoptere nu au fost.
si au iesit absolventi valorosi( igaaz emese?)unii au predat si predau la teoretic
(era mare baiu ca a devenit liceul „simion barnutiu”?),tac sobolanii ca porcu’n cucuruz

de telegrame la 10 octombrie 2019 - 08:39

„Az pitrecut scenă nostimă piaţa noastră. … prefecturii cu Costăchel Gudurău la cafeneaua centrală şi în piaţa Independenţei şi raportaţi urgent. … Pupat toţi piaţa endependenţi.”

Lasati un comentariu